ЗакускиЗакуски з овочів

Запечені баклажани з помідорами і часником

Це просте блюдо, яке можна їсти хоч гарячим, хоч холодним, як гарнір або як самостійну закуску.

Час: 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 2-3 столові ложки
  • Баклажан (нарізаний скибочками завтовшки 0,5 мм) 1 штука
  • Цибуля (нарізана кільцями товщиною 0,5 мм) 2 штуки
  • Часник 1 зубчик
  • Помідор (нарізані кружальцями завтовшки 0,5 мм) 2 штуки
  • Тертого пармезану 30 грамів

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 375 ° С. У великій сковороді на середньому вогні розігрійте 1 столову ложку олії. Додайте скибочки баклажана, посоліть і обсмажте їх до золотистого кольору з обох сторін. Викладіть на тарілку і повторіть те ж саме з цибулею.
  2. Розітріть зубчиком часнику жаростійку форму для випічки. У форму викладіть шарами баклажани, цибулю і помідори. Зверху полийте трохи оливковою олією. Накрийте форму для випічки алюмінієвою фольгою і випікайте до тих пір, поки помідори не стануть м’якими. Час випікання ─ 20 хвилин.
  3. Дістаньте форму для випічки, зніміть фольгу і поставте форму під гриль в духовці. Посипте помідори тертим сиром і полийте бульйоном, щоб розплавити й підсмажити сир, і залиште в духовці ще на 2 хвилини. Дістаньте готову страву з духовки та подавайте на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні огірки, мариновані скибочками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close