Другі стравиЗакускиЗакуски з овочівСтрави з овочів

Запечені баклажани, смажені з яйцем і часником

Запечені, а потім обсмажені з яйцем баклажани — відмінний варіант закуски. Запечені баклажани нарізають віялом, а потім обсмажуються кілька хвилин з яйцем і часником. Мінімум продуктів і готування — максимум задоволення! Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Баклажани 2 штуки (400 грамів)
  • Яйця 2 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль 1-2 щіпки (за смаком)
  • Олія рослинна (для смаження) 1 столова ложка
  • Кріп свіжий 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Вимийте і висушіть баклажани. Увімкніть духовку і розігрійте до 190-200 градусів.
  2. Вистелити деко папером для запікання. Проколіть баклажани ножем або виделкою в декількох місцях і викладіть на деко.
  3. Помістіть баклажани в розігріту духовку і запікайте 35-45 хвилин, до м’якості й повної готовності. Остудіть баклажани 5-10 хвилин, перш ніж приступати до подальшого приготування. Так вони краще будуть тримати форму і менше шансів обпекти руки.
  4. На цьому етапі баклажани можна охолодити й помістити в холодильник, якщо плануєте приготувати страву пізніше. А можна відразу приступати до подальшого приготування. Гострим ножем наріжте баклажани віялом, зробивши кілька наскрізних надрізів по довжині баклажана на відстані приблизно 0,7-1 см і акуратно розгорнувши смужки.
  5. Очистьте і пропустіть через прес зубчики часнику. У широку місткість розбийте яйця. Додайте подрібнений часник, сіль і збийте все до однорідності.
  6. Умочіть кожен баклажан в яєчну суміш з усіх боків.
  7. Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Викладіть баклажан. Влийте в кожен розріз ще трохи яєчної маси (1-2 столові ложки). Обсмажте баклажан 2-3 хвилини, поки яйце не схопиться і не підрум’яниться з одного боку.
  8. Потім переверніть і обсмажте ще приблизно 1,5-2 хвилини з іншого боку, до золотистого. Повторіть процес з рештою баклажанів.
  9. Запечені баклажани, смажені з яйцем і часником, готові.
  10. Дрібно наріжте зелень кропу.
  11. Присипте кожен баклажан дрібкою зелені й подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Перець, фарширований шинкою і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close