Заливна форель на святковий стіл

Шляхетна риба в благородній подачі. Вишукане блюдо на урочистий стіл.
Інгредієнти:
- Форель 500 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Петрушка 1 пучок
- Лимон 1 штука
- Перець духмяний горошком
- Лавровий лист
- Гвоздика
- Сіль
- Желатин 1 пакетик
Приготування:
- Форель очистити, відокремити зябра, філе нарізати.
- Приготувати відвар з цибулею, морквою, коренем петрушки, спеціями, сіллю.
- Час варіння – одна година.
- Бульйон процідити, м’ясо відокремити від кісток, нарізати шматочками.
- Викласти в тарілку, прикрасити морквою.
- Відлити трохи бульйону, розчинити желатин, перемішати з рештою відвару.
- Прогріти, влити сік лимона.
- Філе-шматочки залити бульйоном, поставити на холод для застигання.
Порада
При подачі блюдо прикрасити зеленню. За бажанням в бульйон можна додати зелений горошок, зерна консервованої кукурудзи, смужки або кубики червоного або оранжевого болгарського перцю.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Арабська закуска з баклажанів «Бабагануш»