Скумбрія домашнього посолу

Солона риба прекрасне доповнення до свіжої вареної картоплі або просто закуска, подана з цибулькою! У домашніх умовах ви самі можете додати стільки солі, скільки вам потрібно за смаком і насолодитися ласощами.
Інгредієнти:
- Скумбрія 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Перець чорний горошком 12 штук
- Лавровий лист 5 штук
- Лимони 1/2 штуки
- Вода 500 мілілітрів
- Сіль 2 столові ложки
- Цукор 1 столова ложка
- Олія 2 столові ложки
Приготування:
- Скумбрію миємо, відрізаємо голову, потрошимо і знову промиваємо. Нарізаємо шматками, цибулю кільцями, лимон часточками.
- Укладаємо шматки скумбрії в глибокий посуд шарами, на кожен шар кладемо лимони, цибулю, горошки перцю і лаврові листи.
- У металевий посуд наливаємо воду, ставимо на вогонь і чекаємо, поки закипить. Додаємо сіль, цукор і олію. Знімаємо з вогню, трохи охолодити.
- Цим розсолом заливаємо рибу, посуд закриваємо або кришкою, або харчовою плівкою, залишаємо в холодильнику на 24 години.
Смачного!