Закуска з баклажанів з хумусом

Скибочки баклажанів з хумусом, цедрою лимона і петрушкою відмінно підійдуть на гарнір, а також стануть чудовою закускою. Багатий антиоксидантами баклажан і хумус, який містить велику кількість білка і клітковини роблять це блюдо корисним і поживним. Хумус надає йому східний відтінок, а петрушка і лимон – освіжаючу нотку.
Час: 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 міні-баклажана (близько 15 см кожен), неочищені, розрізати кожен на 10 кружечків
- Оливкової олії 1 столова ложка
- Хумус 1/2 стакана
- 4 помідори черрі, розрізані на четвертинки
- Листя петрушки 2 столові ложки
- Дрібно натертої лимонної цедри 1 чайна ложка
Приготування:
- Нагрійте велику сковороду з антипригарним покриттям з довгою ручкою на середньому вогні й налийте в неї олію. Додайте кружечки баклажанів і приправте 1/4 чайної ложки солі. Накрийте кришкою й обсмажуйте, поки баклажани не підрум’яняться з нижньої сторони, близько 4 хвилин.
- Зменште вогонь до помірно-слабкого і, діючи швидко, переверніть кожен кружечок і покладіть зверху солідну порцію хумуса і четвертинку помідора черрі круглою стороною вниз. Накрийте кришкою і смажте, поки нижня сторона не стане золотисто-коричневого, близько 7 хвилин.
- Перенесіть медальйони на тарілку за допомогою лопатки. Посипте зверху петрушкою і лимонною цедрою і подавайте на стіл.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цибулеві кільця в клярі