Гарячі закускиЗакускиЗакуски з овочів

Закуска з баклажанів і спаржі

Ці легкі закуски з баклажана і спаржі не тільки смачні, але і виглядають просто приголомшливо. Сирна начинка з рікоти, гострого пекоріно і лимонна нотка надасть цій страві особливий, чудовий смак. Крім того, у них дуже зручний розмір – вони легко поміщаються в роті. Все це робить овочеві закуски ідеальним частуванням для званого обіду на відкритому повітрі.

Інгредієнти:

Баклажани й спаржа:

  • 1 великий або 2 маленьких баклажани, неочищені, розрізані на 12 скибочок (товщиною трохи понад 1 см)
  • 16 стебел спаржі середнього розміру (близько 700 грамів), розрізані на шматочки 12 см в довжину
  • Оливкова олія для збризкування

Шари начинки:

  • Рікоти з цільного молока 450 грамів
  • Нарубаного базиліка 1/2 стакана
  • Тертого пекоріно романо 1/2 стакана
  • Цедра і сік 1 великого лимона

Приготування:

  1. Встановіть решітку духовки на середньому рівні. Нагрійте духовку до 95 ° С.
  2. Овочі: розігрійте сковороду-гриль на помірно високому вогні, або заздалегідь розігрійте газовий або вугільний гриль. Збризніть овочі оливковою олією і приправте сіллю і перцем. Підсмажте баклажани до м’якості, близько 4 хвилин з кожного боку.
  3. Спаржу обсмажуйте протягом 3-4 хвилин, періодично її перевертаючи, поки вона не стане ніжною і хрусткою. Коли спаржа досить охолоне, щоб з нею можна було працювати, розріжте її поперек навпіл.
  4. Начинка: в невеликій мисці змішайте в однорідну масу рікоту, базилік, пекоріно романо, лимонну цедру і лимонний сік. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  5. Збірка: покладіть 4 скибочки баклажана на робочу поверхню. На кожному шматочку розподіліть 2-3 столові ложки суміші з рікоти. Зверху покладіть 4 шматки спаржі, один поруч з іншим. Викладіть зверху ще один шар з баклажанів і повторіть шари. Накрийте скибочкою баклажана.
  6. Викладіть баклажани на невелике деко. Запікайте, поки вони не прогріються, близько 10 хвилин, і подавайте на стіл.

Примітки кухаря. Якщо скибочки баклажана підсохли в духовці, то перед подачею збризніть їх оливковою олією.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажені баклажани в гострому маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close