Яйця по-шотландськи

Якщо у вас звідусіль пре креатив, і вам не живеться спокійно без кулінарних експериментів яйця по-шотландськи точно для вас! Адже в цьому рецепті хтось побачить знайому з дитинства смажену яєчню з ковбасою, яку мами й бабусі готували нам в шкільні роки. Правда, яєчня прийняла форму вареного «всмятку» яйця, а ковбаса трансформувалася і за формою і за змістом.
Інгредієнти:
- 5 великих яєць
- Італійські ковбаски 2-3 штуки
- Щіпка мускатного горіха
- Щіпка каєннського перцю
- Чверть чайної ложки гірчичного порошку
- Зелень петрушки або зеленої цибулі
- Борошна для хліба 1/2 склянки
- 2 збитих яйця
- Панірувальні сухарі
- Сіль за смаком
Приготування:
- Опустіть курячі яйця в киплячу воду і варіть протягом 6 хвилин. Потім зніміть з плити, залийте холодною водою, очистіть від шкаралупи й відкладіть на час в сторону. Італійські ковбаски звільніть від оболонки. Зверніть увагу, що ви можете використовувати будь-які інші ковбаски на свій смак. Мюнхенські наприклад, або баварські.
- У звільнений фарш додайте спеції й посічену зелень. Ретельно все перемішайте і накрийте плівкою. У такому вигляді в холодильнику фарш може чекати наступного етапу приготування, якщо ви плануєте продовжити трохи пізніше. Ми ж не зупиняємося і повертаємося до наших, тобто курячих яєць.
- Промокніть яйця від вологи паперовою серветкою. На харчову плівку викладіть столову ложку охолодженого фаршу. Прикрийте плівкою і розплющите фарш в невеликий тонкий корж. Перше вподобане вам яйце покладіть в середину і почніть загортати його в м’ясну оболонку.
- Сподіваюся ви заздалегідь приготували три миски. У кожну з них помістіть: панірувальні сухарі, борошно і збите яйце. Нескладно здогадатися, що тепер ми будемо занурювати новонароджене яйце послідовно в кожну миску. Спочатку в ту, що з борошном, потім обваляйте в яйці. І закінчимо процедури в паніруванні.
- Тепер яйця можуть терпляче чекати наступного етапу в тарілці, притулившись бочком одне до одного. Ви ж не забули заздалегідь поставити олію розігріватися на плиту. Що значить, не говорив? Наливайте олію і ставте на вогонь! Відмінно! Як олія нагріється, опускайте яйця по одному в олію й обертайте його там обережно виделкою, щоб яйце набуло рівномірний золотистий колір і хрустку скоринку. Якщо шар фаршу не гладкий, дві-три хвилини буде досить. Витягуйте яйця шумівкою на серветку, щоб стекли залишки олії.
- Далі найпростіше, сервіруйте на свій смак тарілку свіжою зеленню, поверх викладайте готове яйце. Не забудьте поставити соусник з улюбленим соусом. Хрясь ножем навпіл! І щіпка каєннського перцю зверху.
Смачного!