Гарячі закускиЗакуски

Яйця по-шотландськи

Якщо у вас звідусіль пре креатив, і вам не живеться спокійно без кулінарних експериментів яйця по-шотландськи точно для вас! Адже в цьому рецепті хтось побачить знайому з дитинства смажену яєчню з ковбасою, яку мами й бабусі готували нам в шкільні роки. Правда, яєчня прийняла форму вареного «всмятку» яйця, а ковбаса трансформувалася і за формою і за змістом.

Інгредієнти:

  • 5 великих яєць
  • Італійські ковбаски 2-3 штуки
  • Щіпка мускатного горіха
  • Щіпка каєннського перцю
  • Чверть чайної ложки гірчичного порошку
  • Зелень петрушки або зеленої цибулі
  • Борошна для хліба 1/2 склянки
  • 2 збитих яйця
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Опустіть курячі яйця в киплячу воду і варіть протягом 6 хвилин. Потім зніміть з плити, залийте холодною водою, очистіть від шкаралупи й відкладіть на час в сторону. Італійські ковбаски звільніть від оболонки. Зверніть увагу, що ви можете використовувати будь-які інші ковбаски на свій смак. Мюнхенські наприклад, або баварські.
  2. У звільнений фарш додайте спеції й посічену зелень. Ретельно все перемішайте і накрийте плівкою. У такому вигляді в холодильнику фарш може чекати наступного етапу приготування, якщо ви плануєте продовжити трохи пізніше. Ми ж не зупиняємося і повертаємося до наших, тобто курячих яєць.
  3. Промокніть яйця від вологи паперовою серветкою. На харчову плівку викладіть столову ложку охолодженого фаршу. Прикрийте плівкою і розплющите фарш в невеликий тонкий корж. Перше вподобане вам яйце покладіть в середину і почніть загортати його в м’ясну оболонку.
  4. Сподіваюся ви заздалегідь приготували три миски. У кожну з них помістіть: панірувальні сухарі, борошно і збите яйце. Нескладно здогадатися, що тепер ми будемо занурювати новонароджене яйце послідовно в кожну миску. Спочатку в ту, що з борошном, потім обваляйте в яйці. І закінчимо процедури в паніруванні.
  5. Тепер яйця можуть терпляче чекати наступного етапу в тарілці, притулившись бочком одне до одного. Ви ж не забули заздалегідь поставити олію розігріватися на плиту. Що значить, не говорив? Наливайте олію і ставте на вогонь! Відмінно! Як олія нагріється, опускайте яйця по одному в олію й обертайте його там обережно виделкою, щоб яйце набуло рівномірний золотистий колір і хрустку скоринку. Якщо шар фаршу не гладкий, дві-три хвилини буде досить. Витягуйте яйця шумівкою на серветку, щоб стекли залишки олії.
  6. Далі найпростіше, сервіруйте на свій смак тарілку свіжою зеленню, поверх викладайте готове яйце. Не забудьте поставити соусник з улюбленим соусом. Хрясь ножем навпіл! І щіпка каєннського перцю зверху.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close