
Інгредієнти:
- Пшеничного борошна 1 стакан, плюс для розкочування тіста
- Розпушувача 1/4 чайної ложки
- Оливкової олії 5 столових ложок, а також для змащування
- Консервованої білої квасолі 1 банка, злити рідину і промити
- Італійські мариновані овочі 2/3 стакана, нарізані, плюс 2 ст. л. розсолу
- Свіжого базиліка 1/2 стакан, порваного, плюс невелике листя для прикраси
- Нарізаної петрушки 2 столові ложки
- Середніх помідорів 3 штуки (близько 600 грамів)
- Маленький зубчик часнику, натертий
- Тертого сиру пармезан 1/4 стакана
- Сиру моцарелла 270 грамів, тонко нарізаного
Приготування:
- Помістіть камінь для піци або перевернуте деко в нижню третину печі й попередньо розігрійте до 230 С.
У середній мисці змішайте борошно, розпушувач і 1/2 чайної ложки солі. Додайте 1/3 стакана води й 2 столові ложки оливкової олії, перемішайте, поки не вийде густе тісто. - Покладіть на злегка посипану борошном поверхню і скачайте в гладку кулю, місите від 1 до 2 хвилин. Оберніть поліетиленовою плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом, у великій мисці змішайте квасолю, мариновані овочі та розсіл, базилік, петрушку й 1 столову ложку оливкової олії. Приправте сіллю і перцем.
- Наріжте помідори, покладіть на паперові рушники й злегка посипте сіллю, щоб помідори дали сік. На злегка змащеному шматку пергаментного паперу розкачайте тісто в коло діаметром 30 см. Викладіть пергамент з тістом на деко. Розітріть 1 столову ложку оливкової олії та часник по всьому тісті. Посипте пармезаном.
- Викладіть піцу на гарячий камінь і запікайте до коричневого кольору і хрусткої скоринки, близько 8 хв. Витягніть піцу з печі й зверху викладіть моцарелу, помідори й листя базиліка. Полийте 1 столовою ложкою оливкової олії та приправити сіллю і перцем. Подавайте піцу з салатом з квасолі.
Смачного!