ЗакускиПіца

Тонка піца без дріжджів «Капрезе»

Інгредієнти:

  • Пшеничного борошна 1 стакан, плюс для розкочування тіста
  • Розпушувача 1/4 чайної ложки
  • Оливкової олії 5 столових ложок, а також для змащування
  • Консервованої білої квасолі 1 банка, злити рідину і промити
  • Італійські мариновані овочі 2/3 стакана, нарізані, плюс 2 ст. л. розсолу
  • Свіжого базиліка 1/2 стакан, порваного, плюс невелике листя для прикраси
  • Нарізаної петрушки 2 столові ложки
  • Середніх помідорів 3 штуки (близько 600 грамів)
  • Маленький зубчик часнику, натертий
  • Тертого сиру пармезан 1/4 стакана
  • Сиру моцарелла 270 грамів, тонко нарізаного

Приготування:

  1. Помістіть камінь для піци або перевернуте деко в нижню третину печі й попередньо розігрійте до 230 С.
    У середній мисці змішайте борошно, розпушувач і 1/2 чайної ложки солі. Додайте 1/3 стакана води й 2 столові ложки оливкової олії, перемішайте, поки не вийде густе тісто.
  2. Покладіть на злегка посипану борошном поверхню і скачайте в гладку кулю, місите від 1 до 2 хвилин. Оберніть поліетиленовою плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Тим часом, у великій мисці змішайте квасолю, мариновані овочі та розсіл, базилік, петрушку й 1 столову ложку оливкової олії. Приправте сіллю і перцем.
  4. Наріжте помідори, покладіть на паперові рушники й злегка посипте сіллю, щоб помідори дали сік. На злегка змащеному шматку пергаментного паперу розкачайте тісто в коло діаметром 30 см. Викладіть пергамент з тістом на деко. Розітріть 1 столову ложку оливкової олії та часник по всьому тісті. Посипте пармезаном.
  5. Викладіть піцу на гарячий камінь і запікайте до коричневого кольору і хрусткої скоринки, близько 8 хв. Витягніть піцу з печі й зверху викладіть моцарелу, помідори й листя базиліка. Полийте 1 столовою ложкою оливкової олії та приправити сіллю і перцем. Подавайте піцу з салатом з квасолі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close