ЗакускиСалати

Татарський салат

Ефектний, апетитний салат з яскравих овочів і ковбаси.
Татарський салат за пропонованим рецептом володіє достатньою калорійністю адже в ньому присутні ковбаса, смажені картопля і буряк, до того ж в заправку використані жирна сметана і майонез. Але все згладжується збалансованістю складу: в ньому багато клітковини й зазвичай досить зелені. До того ж компоненти салату можна змінювати на свій смак: додати свіжу селеру, зелену цибулю, квашену або свіжу капусту, будь-яку салатну зелень, замість ковбаси взяти пісну яловичину.

Інгредієнти:

  • Буряк 1 штука
  • Морква 0.5 штуки
  • Огірки 0.5 штуки
  • Картопля 2 штуки
  • Сметана 1 столова ложка
  • Ковбаса напівкопчена 100 грамів
  • Соняшникова олія 30 грамів
  • Хмелі-сунелі до смаку
  • Перець червоний мелений за смаком

Приготування:

  1. Для приготування татарського салату візьміть буряк, моркву, картоплю, свіжий огірок, ковбасу, майонез, сметану, олію для смаження.
  2. Буряк очистити, нарізати тонкою соломкою.
  3. Розігрійте олію й обсмажте буряк, а потім тушкуйте під кришкою до готовності.
  4. Моркву очистіть і теркою для корейської моркви наріжте тонкі соломки.
  5. Замаринуйте моркву, додавши яблучний оцет, хмелі-сунелі та гострий перець. Можна взяти готовий салат з корейської моркви, придбаний в магазині. Огірок наріжте теж тонкою соломкою.
  6. Картоплю очистіть, промийте, наріжте дуже тонкою соломкою, яку теж промийте кілька разів в проточній воді. Відкиньте на сито, промокніть серветкою й обсмажити на тій же сковороді до хрускоту.
  7. На плоске блюдо або тарілку викладіть всі підготовлені інгредієнти гірками.
  8. У центр салату покладіть гірку заправки з суміші майонезу зі сметаною. Вже на столі перед самим вживанням всі компоненти салату перемішуються за допомогою двох великих вилок.

Пропонований рецепт татарського салату останнім часом набув великого поширення. Пов’язано це, перш за все, з тим, що у нього дуже ефектна подача. Яскраві, соковиті продукти розташовані кольоровими апетитними гірками на великому блюді. Це виглядає дуже привабливо, до того ж із заправкою салат перемішується вже на столі, що додатково підкреслює його свіжість.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з куркою з помідорами й сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close