Соуси і приправи

Соус унагі в домашніх умовах

Унагі відмінно доповнить підсмажену курочку, рибу, овочі!
Соус унагі в домашніх умовах – простий і нехитрий рецепт японської кухні, адаптований для нашого столу. Він має досить виражений солодкий смак і гостроту, яку можна регулювати кількістю соку імбиру. Солодкість досягається через додавання меду, щоб не втратити його корисних властивостей соус не рекомендується кип’ятити, лише прогрівати. Смак соусу солодко-гострий на відміну від кисло-солодких китайських соусів, досить незвично. Подавайте унагі з підсмаженою птицею, рибою, овочами.

Інгредієнти:

  • Соєвий соус 40 мілілітрів
  • Оливкова олія 50 мілілітрів
  • Імбир 5 грамів
  • Мед 10 грамів
  • Крохмаль 3 грами

Приготування:

  1. Для приготування традиційного японського соусу унагі візьміть соєвий соус, мед (краще рідкий, але справжній), корінь імбиру, оливкову олію.
  2. Для соусу знадобиться сік імбиру, тому потрібно його спочатку зробити. Це дуже просто – корінь імбиру досить соковитий, тому легко віджимається після того, як натрете імбир на дрібній тертці. Ось наступним етапом натріть шматок кореня і відіжміть сік – можна просто помістити макуху в ситечко і натиснути ложкою, сік легко потече.
  3. У сотейнику або каструлі змішайте соєвий соус, мед і оливкову олію, прогрійте, але не кип’ятіть.
    Додайте сік імбиру і крохмаль. Знову добре перемішайте й уваріть без кип’ятіння на повільному вогні до загусання.
  4. От і все! Соус унагі готовий! Його дуже смачно подавати до смаженої риби, курки, просто з овочевою нарізкою. Всім продуктам він надає незвичайну пряну і гостру насолоду, що робить їх звичний смак не відразу впізнаваним і привабливим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Порошок каррі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close