Соус унагі в домашніх умовах

Унагі відмінно доповнить підсмажену курочку, рибу, овочі!
Соус унагі в домашніх умовах – простий і нехитрий рецепт японської кухні, адаптований для нашого столу. Він має досить виражений солодкий смак і гостроту, яку можна регулювати кількістю соку імбиру. Солодкість досягається через додавання меду, щоб не втратити його корисних властивостей соус не рекомендується кип’ятити, лише прогрівати. Смак соусу солодко-гострий на відміну від кисло-солодких китайських соусів, досить незвично. Подавайте унагі з підсмаженою птицею, рибою, овочами.
Інгредієнти:
- Соєвий соус 40 мілілітрів
- Оливкова олія 50 мілілітрів
- Імбир 5 грамів
- Мед 10 грамів
- Крохмаль 3 грами
Приготування:
- Для приготування традиційного японського соусу унагі візьміть соєвий соус, мед (краще рідкий, але справжній), корінь імбиру, оливкову олію.
- Для соусу знадобиться сік імбиру, тому потрібно його спочатку зробити. Це дуже просто – корінь імбиру досить соковитий, тому легко віджимається після того, як натрете імбир на дрібній тертці. Ось наступним етапом натріть шматок кореня і відіжміть сік – можна просто помістити макуху в ситечко і натиснути ложкою, сік легко потече.
- У сотейнику або каструлі змішайте соєвий соус, мед і оливкову олію, прогрійте, але не кип’ятіть.
Додайте сік імбиру і крохмаль. Знову добре перемішайте й уваріть без кип’ятіння на повільному вогні до загусання. - От і все! Соус унагі готовий! Його дуже смачно подавати до смаженої риби, курки, просто з овочевою нарізкою. Всім продуктам він надає незвичайну пряну і гостру насолоду, що робить їх звичний смак не відразу впізнаваним і привабливим.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Порошок каррі