Соус барбекю – класичний

Соус для барбекю відмінно підходить до всіх м’ясних страв. Особливо добре поєднується з м’ясом, посмаженим на вугіллі, робить його смак багатший і цікавіше. Замаринуйте м’ясо в соусі барбекю, або намажте під час смаження, або ж полийте вже готову страву. Цей класичний соус для барбекю надовго не затримається в вашому холодильнику!
Інгредієнти:
- Рослинної олії 3 столові ложки
- 1 велика цибулина, дрібно нарізана
- Часнику 2 зубчики, подрібнених
- Кетчупу 1 стакан
- Соусу чилі 1 стакан
- Тростинного цукру 0,5 стакана
- Яблучного оцту 0,5 стакана
- Соусу для стейка 2 столові ложки
- Пряної гірчиці 2 столові ложки
- Вустерського соусу 2 столові ложки
Приготування:
- У невеликій каструлі з товстим дном на помірному вогні нагрійте рослинну олію. Додайте цибулю, часник і обсмажте, постійно помішуючи, протягом 8 хвилин, до золотистого кольору.
- Потім додайте інші інгредієнти й доведіть до кипіння. Зменште вогонь. Варіть на слабкому вогні, часто помішуючи, поки соус злегка не загусне, приблизно 40 хвилин. Дайте готовому соусу повністю охолонути.
- Зберігайте соус барбекю в холодильнику в повітронепроникному контейнері протягом 1 тижня. Вихід: 2 стакани Змащуйте соусом м’ясо під час смаження за 10 хвилин до готовності.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Легкий соус «Ранч»