Пасата з помідорів

Пасата – перетерті помідори у власному соку – виручить вас, якщо ви зібрали великий урожай помідорів, або часто готуєте з ними страви, особливо італійської кухні, і не хочете позбавляти їх такого ароматного, вирощеного під літнім спекотним сонцем інгредієнта навіть в холодну пору року. Зазвичай пасат роблять тільки з помідорів, але іноді й додають більше аромату за допомогою часнику, лаврового листа або базиліка. З нею можна готувати соуси, супи, підливи, додавати в піцу і в будь-яке гаряче блюдо, де потрібні помідори. Збережіть смак літа в баночці пасати.
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Кількість: 800 мілілітрів
Інгредієнти:
- Помідорів розрізаних навпіл або на 4 частини 1 кілограм
- Часнику 6 зубчиків, розрізаних навпіл
- Оливкової олії 1 столова ложка
Приготування:
- У каструлю покладіть помідори, часник і налийте оливкову олію. Поставте на помірний вогонь, накрийте кришкою і варіть 10 хвилин, періодично струшуючи каструлю, щоб всі половинки помідорів повністю полопалися.
- Щедро посоліть і поперчіть пасату і додайте 1 чайну ложку цукру. Варіть без кришки ще 5 хвилин, поки часник не стане м’яким. Потім остудіть суміш і протріть її через сито.
- Пасату можна розлити по порційних пакетах для заморозки й зберігати в морозильній камері протягом 3 місяців, або розлити по банках і зберігати в холодильнику не більше 1 тижня. Або ж використовуйте відразу в приготуванні соусів і супів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суміш спецій для гарбузового пирога