Соуси і приправи

Гостра баклажанна ікра

Баклажани давно перестали бути дивиною для української людини, але про «ікру заморську, баклажанну» точно пам’ятають усі. Так ось, з цього чудового овоча можна приготувати не тільки смачну ікру, а й чудовий соус, нітрохи не гірше розкрученого кетчупу! Смак виходить неймовірно свіжим, а пекучий перець «Пікін» надає копчений присмак. У рецепті пропонується подавати його з лавашем або крекерами, але він відмінно підійде і до інших продуктів.

Час: 1 година 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:

  • 2 великих баклажанів
  • Рубаної свіжої петрушки 1/4 стакана
  • Рубаної свіжої м’яти 2 столові ложки
  • Рубаного свіжого орегано 1 чайна ложка
  • Лимонного соку 2 столові ложки
  • Сушеного перцю чилі «Пікін» 6 штук, розкришити
  • Солі 1 чайна ложка
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Піта або крекери, для подачі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 ° С.
  2. Зробіть в кожному баклажані приблизно по 10 проколів кінчиком ножа. Викладіть їх на деко і запікайте близько 50 хвилин, поки вони не стануть дуже м’якими й розтріскаються в декількох місцях. Дайте злегка охолонути.
  3. Розріжте кожен баклажан, розкриваючи його вздовж і зчистіть великою ложкою м’якуш; шкірку викиньте. Помістіть м’якуш в чашу кухонного комбайна і пробийте до великих шматочків.
  4. Додайте петрушку, м’яту, орегано, лимонний сік, перець чилі, сіль і оливкову олію. Пробийте до пюре протягом 20 секунд, щоб все змішати. Дайте трохи охолонути перед тим як подавати з крекерами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Соус унагі в домашніх умовах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close