Гостра баклажанна ікра

Баклажани давно перестали бути дивиною для української людини, але про «ікру заморську, баклажанну» точно пам’ятають усі. Так ось, з цього чудового овоча можна приготувати не тільки смачну ікру, а й чудовий соус, нітрохи не гірше розкрученого кетчупу! Смак виходить неймовірно свіжим, а пекучий перець «Пікін» надає копчений присмак. У рецепті пропонується подавати його з лавашем або крекерами, але він відмінно підійде і до інших продуктів.
Час: 1 година 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8
Інгредієнти:
- 2 великих баклажанів
- Рубаної свіжої петрушки 1/4 стакана
- Рубаної свіжої м’яти 2 столові ложки
- Рубаного свіжого орегано 1 чайна ложка
- Лимонного соку 2 столові ложки
- Сушеного перцю чилі «Пікін» 6 штук, розкришити
- Солі 1 чайна ложка
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Піта або крекери, для подачі
Приготування:
- Розігрійте духовку до 220 ° С.
- Зробіть в кожному баклажані приблизно по 10 проколів кінчиком ножа. Викладіть їх на деко і запікайте близько 50 хвилин, поки вони не стануть дуже м’якими й розтріскаються в декількох місцях. Дайте злегка охолонути.
- Розріжте кожен баклажан, розкриваючи його вздовж і зчистіть великою ложкою м’якуш; шкірку викиньте. Помістіть м’якуш в чашу кухонного комбайна і пробийте до великих шматочків.
- Додайте петрушку, м’яту, орегано, лимонний сік, перець чилі, сіль і оливкову олію. Пробийте до пюре протягом 20 секунд, щоб все змішати. Дайте трохи охолонути перед тим як подавати з крекерами.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Соус унагі в домашніх умовах