Соус з хрону заварний

Готуємо заварний соус з хрону.
Такий соус має дуже гострий смак. Його можна купити в магазині або ж зробити своїми руками.
Подрібнюють хрін зазвичай через дрібну решітку м’ясорубки.
Кращий спосіб подрібнення хрону – в блендері. Свіжо натертий хрін швидко темніє, тому соус готують відразу ж без зволікання.
Використовується соус з хрону для відвареної яловичини або свинини, шинки, копченостей, ковбас, рибних страв, соусів, страв з яєць.
Інгредієнти:
- Корінь хрону 200 грамів
- Вода 200 мілілітрів
- Оцет 9% 100 мілілітрів
- Цукор-пісок 10 грамів
- Сіль 0,3 чайної ложки
Приготування:
- Коріння хріну ретельно вимити, залити холодною водою і залишити на добу.
Свіжо викопаний хрін замочувати не потрібно. - З коренів хрону зішкребти тонкий шар шкірки, відрізати головку і добре вимити.
- Подрібнити хрін на дрібній решітці м’ясорубки або в блендері.
- Кашку хрону викласти в скляний або керамічний посуд і залити крутим окропом. Щільно накрити посуд кришкою, і витримати хрін до повного охолодження, близько 1-1,5 години.
- До остиглого хрону влити оцет, додати сіль і цукор. Всі ці інгредієнти краще додавати за смаком. Соус ретельно перемішати.
- Перекласти соус в невеликі баночки й щільно закрити кришками.
- Подавати соус до холодних і гарячих рибних і м’ясних страв.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Соус з білих грибів