ІспанськаЗакускиКухні світуСоуси і приправи

Соус Айолі

Тільки соус може перетворити в шедевр найпростіший шматок посмаженої, запеченої або звареної на пару риби (все це повинно бути зроблено дуже правильно, звичайно). Поєднувати різні види риб і соусів – окреме мистецтво. Головні принципи, втім, такі: чим жирніше риба, тим гостріше і кисліше повинен бути соус. Чим риба ніжніше, тим соус делікатніше. Чим яскравіший смак риби, тим нейтральніший соус – і навпаки. Нескладно, правда?

Інгредієнти:

  • Часник 4 зубчики
  • Оливкова олія 250 мл
  • Жовток яєчний 2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Лимонний сік 1 столова ложка

Приготування:

  1. Часник подрібніть і збийте блендером з жовтками, лимонним соком і сіллю. Не вимикаючи мотор, влийте тонкою цівкою олію.
  2. Збивайте соус до загустіння, потім перекладіть в миску, накрийте плівкою й охолодіть 1 годину.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close