ЗакускиЗакуски з птиці

Смажені курячі кульки з сиром і виноградом

Курка відмінно поєднується з фруктами. Скористаємося цією вдалою комбінацією і приготуємо кульки з курячого фаршу з начинкою з соковитих ягід винограду. Додаткову ніжність і м’якість фаршу додадуть натертий сир і сметана. Для святкового столу можна сформувати невеликі кульки й проколоти їх шпажками – вийде оригінальна закуска. А великі тефтелі можна подати з гарніром на вечерю чи обід.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш 500 грамів
  • Виноград (великий, без кісточок) 120 грамів
  • Сир твердий 100 грамів
  • Сметана 2 столові ложки
  • Сухарі панірувальні 1 столова ложка
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль 0,5 чайної ложки (на смак)
  • Перець мелений (суміш перців) на кінчику ножа (на смак)
  • Олія рослинна (для смаження) 30 мілілітрів (2 столові ложки)

Для подачі (за бажанням):

  • Хліб 1-3 скибочки
  • Огірок 90 грамів (0,5 штуки)
  • Перець солодкий 80 грамів (0,25 штуки)
  • Зелень петрушки 1 гілочка

Приготування:

  1. Виноград краще використовувати без кісточок, темного кольору – так під час трапези не доведеться відволікатися на видалення кісточок, а в розрізі курячі кульки будуть яскравіше виглядати.
  2. Фарш приготуйте самостійно або купіть готовий в магазині з м’яса стегна і гомілки, з цих частин птиці курячі кульки вийдуть соковитішими.
  3. Твердий сир і очищений часник натріть на дрібній тертці.
  4. З’єднайте в глибокій мисці курячий фарш, подрібнені сир і часник, панірувальні сухарі, сметану, суміш мелених перців і сіль.
  5. Лопаткою добре перемішайте масу. Курячий фарш липкий, тому довго перемішувати не потрібно.
  6. Розділіть фарш на 18-20 рівних частин, скачайте з них кульки. У мене вийшло 18 кульок вагою по 40 грамів.
  7. Мокрими руками сформуйте з кульки коржик. Викладіть в центр цілу велику виноградину.
  8. Краї коржа з’єднайте і надайте форму кулі. Таким же чином сформуйте кульки з решти компонентів.
  9. Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть кульки в один шар. Обсмажте їх 2-3 хвилини на сильному вогні.
  10. Потім поверніть сковороду так, щоб кульки перекотилися на необсмажену сторону і накрийте сковороду кришкою. Обсмажуйте тефтелі на середньому вогні, періодично струшуючи сковороду, ще 6-8 хвилин, до готовності (час приготування залежить від розміру кульок).
  11. Готові кульки перекладіть на тарілку й обсмажте другу порцію.
  12. Смажені курячі кульки з сиром і виноградом можна подати як самостійне блюдо, а також як фуршетну закуску. Для цього наріжте хліб квадратиками (зі стороною за розміром як тефтелі). На хліб викладіть шматочок свіжих овочів (огірок, солодкий перець) і листочок петрушки, зверху помістіть курячу кульку з виноградом. Проткніть все шпажкою або зубочисткою.
  13. Соковитий солодкий виноград всередині ніжного і м’якого курячого м’яса – відмінне поєднання!
  14. Дуже рекомендую всім приготувати!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі курячі ніжки в лимонному маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close