Смажені курячі кульки з сиром і виноградом

Курка відмінно поєднується з фруктами. Скористаємося цією вдалою комбінацією і приготуємо кульки з курячого фаршу з начинкою з соковитих ягід винограду. Додаткову ніжність і м’якість фаршу додадуть натертий сир і сметана. Для святкового столу можна сформувати невеликі кульки й проколоти їх шпажками – вийде оригінальна закуска. А великі тефтелі можна подати з гарніром на вечерю чи обід.
Інгредієнти:
- Курячий фарш 500 грамів
- Виноград (великий, без кісточок) 120 грамів
- Сир твердий 100 грамів
- Сметана 2 столові ложки
- Сухарі панірувальні 1 столова ложка
- Часник 2 зубчики
- Сіль 0,5 чайної ложки (на смак)
- Перець мелений (суміш перців) на кінчику ножа (на смак)
- Олія рослинна (для смаження) 30 мілілітрів (2 столові ложки)
Для подачі (за бажанням):
- Хліб 1-3 скибочки
- Огірок 90 грамів (0,5 штуки)
- Перець солодкий 80 грамів (0,25 штуки)
- Зелень петрушки 1 гілочка
Приготування:
- Виноград краще використовувати без кісточок, темного кольору – так під час трапези не доведеться відволікатися на видалення кісточок, а в розрізі курячі кульки будуть яскравіше виглядати.
- Фарш приготуйте самостійно або купіть готовий в магазині з м’яса стегна і гомілки, з цих частин птиці курячі кульки вийдуть соковитішими.
- Твердий сир і очищений часник натріть на дрібній тертці.
- З’єднайте в глибокій мисці курячий фарш, подрібнені сир і часник, панірувальні сухарі, сметану, суміш мелених перців і сіль.
- Лопаткою добре перемішайте масу. Курячий фарш липкий, тому довго перемішувати не потрібно.
- Розділіть фарш на 18-20 рівних частин, скачайте з них кульки. У мене вийшло 18 кульок вагою по 40 грамів.
- Мокрими руками сформуйте з кульки коржик. Викладіть в центр цілу велику виноградину.
- Краї коржа з’єднайте і надайте форму кулі. Таким же чином сформуйте кульки з решти компонентів.
- Розігрійте в сковороді рослинну олію і викладіть кульки в один шар. Обсмажте їх 2-3 хвилини на сильному вогні.
- Потім поверніть сковороду так, щоб кульки перекотилися на необсмажену сторону і накрийте сковороду кришкою. Обсмажуйте тефтелі на середньому вогні, періодично струшуючи сковороду, ще 6-8 хвилин, до готовності (час приготування залежить від розміру кульок).
- Готові кульки перекладіть на тарілку й обсмажте другу порцію.
- Смажені курячі кульки з сиром і виноградом можна подати як самостійне блюдо, а також як фуршетну закуску. Для цього наріжте хліб квадратиками (зі стороною за розміром як тефтелі). На хліб викладіть шматочок свіжих овочів (огірок, солодкий перець) і листочок петрушки, зверху помістіть курячу кульку з виноградом. Проткніть все шпажкою або зубочисткою.
- Соковитий солодкий виноград всередині ніжного і м’якого курячого м’яса – відмінне поєднання!
- Дуже рекомендую всім приготувати!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі курячі ніжки в лимонному маринаді