ЗакускиЗакуски з овочів

Смажені баклажани в соєвому соусі, з часником

Простий рецепт приготування гострої закуски з баклажанів. Він поєднує в собі простоту приготування, дешеві інгредієнти й відмінний смак. Овочі виходять м’якими, гостренькими й в міру солоними. Їх можна заготовити про запас – залити рослинною олією і зберігати в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Баклажани 700 грамів (3 штуки)
  • Соєвий соус 50 мілілітрів
  • Часник 3 зубчики (на смак)
  • Крохмаль 2 столові ложки
  • Паприка мелена 1/2 чайної ложки
  • Перець червоний гострий 1/5 чайної ложки
  • Олія рослинна (для смаження) 60-75 мілілітрів (4-5 столових ложок)
  • Петрушка свіжа 3-4 гілочки
  • Кунжут насіння 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Баклажани вибирайте молоді, з дрібними, ледь помітними насінням. Такі овочі не потрібно замочувати в солоній воді, щоб уникнути гіркоти.
  2. Можна використовувати мелений гострий перець, як я, або нарізати дуже дрібно стручок свіжого гострого перцю без зерняток.
  3. Баклажани промийте, зріжте плодоніжки. Баклажани розріжте навпіл, а кожну половинку наріжте трикутними шматочками.
  4. Часточки баклажанів відправте в миску, додайте крохмаль і паприку. Перемішайте овочі так, щоб вони покрилися крохмалем з усіх боків.
  5. Розігрійте в сковороді рослинну олію (2-3 столові ложки), викладіть в один шар баклажани й обсмажте їх на кожній стороні по 2-3 хвилини, до рум’яної скоринки.
  6. В процесі обсмажування можна накрити сковорідку кришкою, так овочі приготуються швидше і вберуть в себе менше олії.
  7. Всі обсмажені часточки баклажанів викладайте зі сковороди на тарілку, застелену паперовим рушником або серветкою, щоб зайва олія входила в неї. Аналогічно обсмажте наступну партію.
  8. Для соусу з’єднайте в мисці дрібно натертий часник, гострий червоний перець і соєвий соус.
  9. Перекладіть обсмажені баклажани в суху чисту сковороду і влийте соус. Нагрівайте на середньому вогні 3-4 хвилини, поки соєвий соус не випарується.
  10. Дрібно наріжте петрушку і додайте в сковороду. Акуратно перемішайте і вимкніть вогонь.
  11. Смажені баклажани в соєвому соусі, з часником, викладіть на тарілку, присипте зверху кунжутним насінням і подавайте до столу. Блюдо дуже смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
  12. Такі гострі баклажани – відмінна закуска до будь-якого застілля. Гостроту страви можна регулювати додаванням гострого червоного перцю і часнику, а самі баклажани замість обсмажування запекти – буде менш калорійне, але не менш смачно!
  13. Дуже смачно, обов’язково спробуйте!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені баклажани, смажені з яйцем і часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close