ЗакускиЗакуски з овочів

Смажені баклажани в гострому маринаді

Баклажани – дуже корисний овоч, що володіє оригінальним смаком і містить багато корисних речовин і клітковини. Тому страви з них не тільки смачні, але і корисні. Обсмажені на грилі баклажани готуються досить просто і стануть хітом на вашому святковому столі. Приголомшливо смачні й ароматні, вони стануть відмінною закускою, або ж їх можна подати як гарнір до м’яса.

Час: 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • Баклажани 2 штуки
  • Солі 2 столові ложки
  • Оливкової олії 1/2 стакана
  • Цукру 1 столова ложка
  • Часнику 4 зубчики, дрібно нарізані
  • Білого винного оцту 2 столові ложки
  • Пасти чилі 2 чайні ложки
  • Свіжого листя петрушки 1 столова ложка, порубаного
  • Свіжого листя м’яти 1 чайна ложка, порубаного

Приготування:

  1. Видаліть черешки баклажанів. Потім розріжте кожен баклажан навпіл уздовж і наріжте половинки скибочками завтовшки трохи більше сантиметра. У великій мисці змішайте баклажани з кухонною сіллю і дайте їм постояти близько 15-20 хвилин.
  2. Гарненько промийте і висушіть баклажани, і змішайте їх з 2 столовими ложками оливкової олії й дрібкою перцю. Нагрійте сковороду-гриль на сильному вогні. Обсмажте скибочки баклажанів по обидва боки до появи чітких рум’яних смужок.
  3. Тим часом, в невеликій мисці за допомогою віночка змішайте цукор і часник з оцтом, потім вмішайте пасту чилі й оливкову олію. Додайте трави, приправити сіллю і перцем.
  4. Коли баклажани добре підрум’яняться з обох сторін, зніміть їх зі сковороди та відразу ж додайте до маринаду (для цього відмінно підійде неглибока форма для запікання, оскільки баклажани повинні бути повністю покриті маринадом). Дайте баклажанам охолонути до кімнатної температури й подавайте на стіл, або поставте в холодильник в герметичному контейнері.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ароматні малосольні огірки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close