Скумбрія в пляшці з цибулинням

Скумбрія без копчення – корисна і смачна закуска!
Ця рибка порадує ваших рідних, адже вони ще не пробували скумбрію в такому виконанні.
Скумбрія хороша для будь-якого моменту – починаючи щоденними трапезами, закінчуючи святковим столом або пікніком.
Подаємо з картоплею, свіжими овочами або просто – з житнім хлібом.
Інгредієнти:
- Скумбрія 1 штука
- Вода 1 літра
- Цибулиння 20 грамів
- Чорний чай 2 столові ложки
- Сіль 3 столові ложки
- Цукор 1.5 столової ложки
- Лавровий лист 1 штука
- Перець горошком 10 штук
Приготування:
- Якщо вам дісталася риба в замороженому вигляді або ви її тільки що вийняли з морозилки, розморожте (але не в воді!).
- А поки нам треба зробити розсіл. У каструльку з закипілою водою покладемо лушпиння цибулі й чай, лавровий лист, горошини перцю чорного, сіль і цукор. Як тільки вода закипить, варимо все це під кришкою хвилин п’ять. А потім дамо настоятися та охолонути.
- Якщо риба розморозилася, випатрати її й відділимо голову. Промиємо тушку і дамо просохнути. Зріжемо верхівку пластмасової пляшки й відправимо сюди рибину, щоб приміряти – чи вистачить їй тут місця. Розсіл остаточно охолов? Процідимо його. І тільки потім заллємо їм рибу. Накриємо через годинку пляшку поліетиленом, відправимо її в холодильник на три дні. Після чого злити розсіл, промиємо рибину і пробуємо. Шикарний смак у цієї золотистої рибки без копчення!
Поради
Хочете, щоб риба була солоніша? Покладіть в розсіл ще половину ложки солі.
Якщо розсіл здасться не того кольору, беріть більше лушпиння в наступний раз.
У вас не 1, а більше рибин? Вибирайте місткість в 2 літри й більше.
Не забувайте заздалегідь вставити рибу – треба так розрахувати, щоб потрібну кількість її було покрито розсолом, а пляшка помістилася в холодильнику.
Заливаємо рибу прохолодним розсолом. Інакше риба звариться.
Рибу можна брати свіжу або свіжозаморожену, але краще, щоб це була свіжа – при засолюванні скумбрії розмороженої її структура дещо програє.
Щоб риба вийшла не м’якою, розморожуйте її в холодильнику.
Варіть маринад в посуді, що не забарвиться цибулевим лушпинням.
Не забудьте дати стекти розсолу і просушити рибу перед нарізкою.
Ріжте рибу гострим ножем.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Скумбрія домашнього посолу