Гарячі закускиДругі стравиЗакускиШашлик

Шашлички з курячих ковбасок і солодкого перцю

Навіть з курячих ковбасок можна зробити смачні й цікаві шашлички, а помідори черрі, цибуля і солодкий перець жовтого і червоного кольорів додадуть їм соковитості, більше смаку і яскравих фарб.

Шашлички обсмажуються на грилі й за кілька хвилин до готовності покриваються простим соусом песто з петрушки, кінзи, зеленої цибулі й оливкової олії. Песто, що залишився змішується з готовим кус кусом і виходить дивовижний гарнір в близькосхідному стилі. Подавайте його з шашличками й насолоджуйтеся.

Інгредієнти:

  • Кус кусу 1 стакан
  • 2 солодких перці (червоний і жовтий), нарізаних шматочками
  • Курячих ковбасок (бажано з часником) 1 упаковка (340 грамів), нарізаних шматками по 2,5 см
  • 1 велика червона цибулина, нарізана шматочками
  • Помідорів чері 1 стакан
  • Оливкової олії 3 столові ложки
  • Свіжої петрушки 1/4 стакана
  • Свіжої кінзи 1/4 стакана
  • Зеленої цибулі 4 пера, крупно нарізаних
  • Білого винного оцту 1 столова ложка

Приготування:

  1. Замочіть вісім дерев’яних шампурів довжиною по 20 см у воді мінімум на 15 хвилин.
  2. Розігрійте гриль або сковороду-гриль на середньому вогні.
  3. Приготуйте кус кус відповідно до рекомендації на упаковці.
  4. Тим часом в мисці змішайте солодкий перець, ковбасу, цибулю і помідори, додайте 1 столову ложку оливкової олії; посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Насадити всі шматочки на шампури, чергуючи ковбасу та овочі. Смажте, повертаючи, поки овочі злегка не розм’якнуть і ковбаса не почне засмажуватись, 6-7 хвилин.
  6. Тим часом в блендері подрібніть петрушку, кінзу і зелену цибулю з рештою 2 столових ложок оливкової олії, оцтом і 2 столовими ложками води. Посоліть і поперчіть за смаком.
  7. Змастіть шашлички невеликою кількістю песто і продовжуйте смажити, повертаючи, поки помідори не стануть м’якими, а ковбаса не стане обжареною, ще 6-7 хвилин.
  8. Змішайте кус кус з половиною песто, що залишився, посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте з шашличками на шампурах і песто, що залишився для умочування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фаршировані печериці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close