ЗакускиСендвічі і бутерброди

Сендвіч з гострою курочкою по-нашвіллськи

Гостра курка стала візитною карткою американського міста Нашвілл, штат Теннессі, завдяки анекдотичного випадку, який стався з власником одного з місцевих ресторанів ще на початку минулого століття. Чоловік славився запеклим бабієм і коли в черговий раз він повернувся додому під ранок, його дівчина в помсту посмажила йому курку, приправивши щедрою порцією гострого перцю. Горе-коханцеві на подив так сподобалося блюдо, що він допрацював рецепт і ввів його в меню свого ресторану. Відтоді гостра курка по-нашвіллськи стала так популярна, що її готують і за межами міста. Любителі гострих страв по достоїнству оцінять пекучу хрустку скоринку і соковите ніжне м’ясо під нею.

Час: 1 година 40 хвилин
Складність: легко
Кількість: 4 сендвіча

Інгредієнти:

  • 4 курячих стегна без шкіри й кісток
  • Гавайські булочки 4 штуки
  • Каєннського перцю 5 столових ложок
  • Тростинного цукру 2 столові ложки
  • Приправи з перцем чилі 1 чайна ложка
  • Гранульованого часнику 1 чайна ложка
  • Паприки 1 чайна ложка
  • Рослинної олії 12 стаканів
  • Кислого молока 1 стакан
  • Гострого соусу 1 столова ложка
  • 2 великих яйця
  • Борошна 2 стакани
  • Вершкове масло, щоб намазати на булочки
  • Мариновані огірки для подачі
  • Салат айсберг для подачі
  • Майонез, щоб намазати на сендвіч

Приготування:

  1. У великій жаростійкій мисці змішайте віночком каєннський перець, коричневий цукор, приправу чилі, гранульований часник, паприку, 1 столову ложку солі й 1 чайну ложку чорного перцю. Посипте приправою курячі стегна з усіх боків, потім перекладіть їх в контейнер і поставте в холодильник на 1 – 3 години. Частина, що залишилася суміш приправ ще знадобиться.
  2. У великому казанку нагрійте рослинну олію, щоб термометр для фритюру показав температуру 175 ° С. На деку встановіть грати. У неглибокій мисці віночком змішайте кисле молоко, гострий соус і яйця. В іншу миску насипте борошно, посоліть і поперчіть його. Занурте шматки курки спочатку в рідку суміш, потім ретельно обваляйте в борошні й акуратно киньте в розпечену олію. Смажте до золотистої скоринки приблизно 10 – 12 хвилин.
  3. Готове куряче м’ясо складайте на решітку. У миску зі спеціями налийте цілий ополоник (180 – 250 мілілітрів) гарячої олії, що залишилась після смаження. Будьте обережні – суміш буде сильно шипіти й бризкати. Перемішайте, щоб спеції розкрилися. Намажте шматки курки приправленою олією.
  4. Приготуйте сендвічі: половинки гавайських булочок змастіть вершковим маслом і підсмажте на грилі. Покладіть гостру курку на булочки, зверху викладіть мариновані огірочки, листя салату і намажте майонезом.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close