Сендвіч з гострою курочкою по-нашвіллськи

Гостра курка стала візитною карткою американського міста Нашвілл, штат Теннессі, завдяки анекдотичного випадку, який стався з власником одного з місцевих ресторанів ще на початку минулого століття. Чоловік славився запеклим бабієм і коли в черговий раз він повернувся додому під ранок, його дівчина в помсту посмажила йому курку, приправивши щедрою порцією гострого перцю. Горе-коханцеві на подив так сподобалося блюдо, що він допрацював рецепт і ввів його в меню свого ресторану. Відтоді гостра курка по-нашвіллськи стала так популярна, що її готують і за межами міста. Любителі гострих страв по достоїнству оцінять пекучу хрустку скоринку і соковите ніжне м’ясо під нею.
Час: 1 година 40 хвилин
Складність: легко
Кількість: 4 сендвіча
Інгредієнти:
- 4 курячих стегна без шкіри й кісток
- Гавайські булочки 4 штуки
- Каєннського перцю 5 столових ложок
- Тростинного цукру 2 столові ложки
- Приправи з перцем чилі 1 чайна ложка
- Гранульованого часнику 1 чайна ложка
- Паприки 1 чайна ложка
- Рослинної олії 12 стаканів
- Кислого молока 1 стакан
- Гострого соусу 1 столова ложка
- 2 великих яйця
- Борошна 2 стакани
- Вершкове масло, щоб намазати на булочки
- Мариновані огірки для подачі
- Салат айсберг для подачі
- Майонез, щоб намазати на сендвіч
Приготування:
- У великій жаростійкій мисці змішайте віночком каєннський перець, коричневий цукор, приправу чилі, гранульований часник, паприку, 1 столову ложку солі й 1 чайну ложку чорного перцю. Посипте приправою курячі стегна з усіх боків, потім перекладіть їх в контейнер і поставте в холодильник на 1 – 3 години. Частина, що залишилася суміш приправ ще знадобиться.
- У великому казанку нагрійте рослинну олію, щоб термометр для фритюру показав температуру 175 ° С. На деку встановіть грати. У неглибокій мисці віночком змішайте кисле молоко, гострий соус і яйця. В іншу миску насипте борошно, посоліть і поперчіть його. Занурте шматки курки спочатку в рідку суміш, потім ретельно обваляйте в борошні й акуратно киньте в розпечену олію. Смажте до золотистої скоринки приблизно 10 – 12 хвилин.
- Готове куряче м’ясо складайте на решітку. У миску зі спеціями налийте цілий ополоник (180 – 250 мілілітрів) гарячої олії, що залишилась після смаження. Будьте обережні – суміш буде сильно шипіти й бризкати. Перемішайте, щоб спеції розкрилися. Намажте шматки курки приправленою олією.
- Приготуйте сендвічі: половинки гавайських булочок змастіть вершковим маслом і підсмажте на грилі. Покладіть гостру курку на булочки, зверху викладіть мариновані огірочки, листя салату і намажте майонезом.
Смачного!