ЗакускиСендвічі і бутерброди

Сендвіч «Монте-Крісто» з гострим чатні

Слідуючи цьому рецепту, ви зможете приготувати смачний і незвичайний перекус – сендвічі «Монте Крісто» з сиром грюєр і глазурованою шинкою. Сендвічі, перш ніж обсмажити в печі-гриль, вмочують в яйця, і подають з пікантним джемом з полуниці й гострого перцю Хабанеро.

Автор рецепта – Jeff Mauro – телеведучий, співвласник ресторану

Час: 30 хвилин
Складність: легко
Кількість: 4 сендвіча

Інгредієнти:

Сендвічі:

  • Тостів 8 штук
  • Сиру грюєр 8 скибочок
  • Запеченої шинки 340 грамів, нарізаної тонкими скибочками
  • Солоного вершкового масла 4 столові ложки
  • Цукрова пудра для подачі (за бажанням)

Полуничний чатні з перцем хабанеро:

  • Полуниці 900 грамів, очищеної й нарізаної на чверті
  • Цукру 4 стакани
  • Цедра і сік 1 апельсина (або 1/4 стакана апельсинового соку)
  • 1 хабанеро, очищений від плодоніжки й насіння, подрібнений

Льєзон:

  • Цільного молока 1 стакан
  • Солі 1 чайна ложка
  • Цукру 1 столова ложка
  • Щіпка меленого мускатного горіха
  • Яйця 2 штуки

Приготування:

  1. Для полуничного чатні з перцем хабанеро: поставте каструлю об’ємом приблизно 4 літри на середній вогонь, додайте цукор, апельсинову цедру і сік і перемішайте до розчинення цукру. Увімкніть сильний вогонь, додайте полуницю і хабанеро. Доведіть до кипіння, часто помішуючи, поки кулінарний термометр не покаже температуру 93 ° C.
  2. Як тільки чатні досягне цієї температури, зніміть його з вогню і дайте йому злегка охолонути. По закінченню часу його можна намазати на сендвіч. Зберігайте залишки чатні в герметичному контейнері в холодильнику протягом тижня.
  3. Для льєзона: в мисці збийте молоко, сіль, цукор, мускатний горіх і яйця. Відставте в сторону. Розігрійте поверхню гриля на середньому вогні.
  4. Для приготування сендвіча: покладіть на тост скибочку сиру, чверть шинки, другий шматочок сиру і накрийте другим тостом. Занурте сендвічі в льєзон, дайте стекти надлишку рідини. Покладіть трохи вершкового масла на гриль і акуратно обсмажте сендвічі до золотисто-коричневого кольору протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
  5. Подавайте, посипавши цукровою пудрою, якщо використовуєте, з невеликою кількістю полуничного чатні.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close