АмериканськаЗакускиКухні світуСендвічі і бутерброди

Сендвіч «Монте Крісто»

«Монте-Крісто» – це гарячий бутерброд з шинкою і сиром, варіація французького «крок-месьє». У 1930-1960-х роках в американських кулінарних книгах були рецепти цієї страви під назвами «Французький сендвіч», «Смажений сендвіч з шинкою» і «Французький смажений сирний сендвіч». Зазвичай використовується швейцарський сир. У більшості регіонів цей сендвіч швидше пікантний, ніж солодкий. Традиційно його цілком занурюють в яєчний кляр і смажать на сковороді, але також може використовуватися фритюр. Регіональні різновиди включають нарізану скибочками індичку. У деяких районах США бутерброд подають підсмаженим; в інших – це відкритий сендвіч, в кляр занурюють тільки хліб, а потім в зібраному вигляді злегка нагрівають сендвіч на грилі або в печі з верхнім вогнем. У південній частині США в деяких ресторанах готують бутерброд з яєчним кляром і обсмажують у фритюрі. «Монте-Крісто» іноді обсипають цукровою пудрою і подають з джемом.

Час: 43 хвилини
Складність: легко
Кількість: 1 сендвіч

Інгредієнти:

  • Білого хліба 3 скибочки
  • Майонез, скільки знадобиться
  • Сиру гауда 2 скибочки
  • Індички 2 скибочки
  • 3 великих яйця, збити
  • Молока 1/4 стакана
  • Рослинної олії 2 столові ложки
  • Вершкового масла 1 столова ложка
  • Скибочки полуниці для подачі
  • Часточки апельсина для подачі
  • Варіант подачі: ожинове варення

Приготування:

  1. Покладіть на робочу поверхню 2 скибочки хліба і змастіть майонезом. Зверху викладіть по 1 шматочку сиру гауда й індички. На один з сендвічів покладіть третю скибочку хліба і накрийте скибочкою з начинкою, що залишилась, сирною стороною вниз, щоб вийшов тришаровий сендвіч.
  2. Ножем обріжте хлібну кірку (так буде легше закріпити краї). Щільно оберніть сендвіч харчовою плівкою і помістіть в холодильник мінімум на 30 хвилин і не більше ніж на 6 годин (Плівка спресовує сендвіч, і яєчний кляр не буде затікати всередину.)
  3. Змішайте в мисці яйця і молоко. На помірно високому вогні розігрійте в сковороді рослинну олію і вершкове масло. Зніміть плівку з сендвіча, занурте його в кляр, рівномірно покриваючи. Акуратно покладіть на сковороду і смажте, один раз перевернувши, всього близько 5 хвилин, поки сендвіч не стане гарячим і підрум’яниться.
  4. Розріжте навпіл, перекладіть на тарілку, прикрасьте полуницею й апельсином. На кожну половинку викладіть трохи джему і відразу подавайте.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close