
Перемелені водорості норі по праву є окрасою салату, а їхній тонкий смак можна сміливо назвати його «родзинкою». Красивий і апетитний, корисний, смачний і простий у приготуванні салат. Поїхали!
Інгредієнти:
- 2 жмені будь-яких паростків (маш, гречка, квасоля)
- Середніх огірків 2 штуки
- Помідорів чері 10-12 штук
- Середній авокадо 1 штука
- Часнику 1 зубчик
- Водорості норі 2 листи
- Сік одного лимона
- Соєвий соус
- Оливкової олії 2 столові ложки
Приготування:
- Листи норі поламати на невеликі шматочки й перемолоти в кавомолці.
- Для заправки: Часник почистити й порізати. Авокадо ножем навпіл, кісточку в сміття, м’якуш ложкою відразу в блендер. Туди ж часник, лимонний сік, соєвий соус (дві-три столові ложки). Перемолоти до однорідної маси. Влити оливкову олію. Перемішати. Вийшло дуже густо – виправимо невеликою кількістю теплої води.
- Огірки очистити від шкірки й нарізати кубиками. Чері на чотири частини, зовсім дрібні навпіл. З’єднати в мисці огірки, чері й паростки. Полити соусом. Перемішати й розкласти по тарілках. Зверху посипати норі. Готово!
Смачного!