ЗакускиСалати

Салат з буряка, моркви, рису і горошку

Відмінний салат на кожен день. Соковитий, яскравий і корисний! Відварені овочі чудово поєднуються з відвареним рисом і консервованим горошком. Заправляється такий салат олією, тому виходить легким і корисним.

Інгредієнти:

  • Буряк 320 грамів (1 штука)
  • Морква 70 грамів (1 штука)
  • Горошок зелений консервований 140 грамів
  • Рис 50 грамів
  • Олія рослинна 1-2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Буряк і моркву вимийте, залийте водою і відваріть на невеликому вогні до повної готовності. Буряк варіть приблизно 50 хвилин (в залежності від розміру), а моркву – 20-25 хвилин. Готові овочі вийміть з води, остудіть до кімнатної температури й очистьте.
  2. Рис промийте, відправте в каструлю з товстим дном, залийте окропом (150-170 мл). Додайте сіль (1/4 чайної ложки). Доведіть до кипіння, накрийте каструлю кришкою і варіть рис на мінімальному вогні 20 хвилин до повної готовності. Перемішайте готовий рис вилкою й остудіть до кімнатної температури.
  3. Відварний буряк і моркву натріть на крупній тертці й викладіть у велику миску.
  4. Додайте остиглий рис до овочів.
  5. З консервованого зеленого горошку злийте рідину. Додайте горошок до інших компонентів салату.
  6. Додайте сіль, чорний мелений перець і рослинну олію. Перемішайте.
  7. Салат з рисом, буряком, морквою і консервованим зеленим горошком готовий. Подавати його можна відразу ж після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з цвітної капусти з болгарським перцем і помідорами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close