
Відмінний салат на кожен день. Соковитий, яскравий і корисний! Відварені овочі чудово поєднуються з відвареним рисом і консервованим горошком. Заправляється такий салат олією, тому виходить легким і корисним.
Інгредієнти:
- Буряк 320 грамів (1 штука)
- Морква 70 грамів (1 штука)
- Горошок зелений консервований 140 грамів
- Рис 50 грамів
- Олія рослинна 1-2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Буряк і моркву вимийте, залийте водою і відваріть на невеликому вогні до повної готовності. Буряк варіть приблизно 50 хвилин (в залежності від розміру), а моркву – 20-25 хвилин. Готові овочі вийміть з води, остудіть до кімнатної температури й очистьте.
- Рис промийте, відправте в каструлю з товстим дном, залийте окропом (150-170 мл). Додайте сіль (1/4 чайної ложки). Доведіть до кипіння, накрийте каструлю кришкою і варіть рис на мінімальному вогні 20 хвилин до повної готовності. Перемішайте готовий рис вилкою й остудіть до кімнатної температури.
- Відварний буряк і моркву натріть на крупній тертці й викладіть у велику миску.
- Додайте остиглий рис до овочів.
- З консервованого зеленого горошку злийте рідину. Додайте горошок до інших компонентів салату.
- Додайте сіль, чорний мелений перець і рослинну олію. Перемішайте.
- Салат з рисом, буряком, морквою і консервованим зеленим горошком готовий. Подавати його можна відразу ж після приготування.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з цвітної капусти з болгарським перцем і помідорами