ЗакускиСалати

Салат зі свинячого серця з солоними огірками

Приготуємо салат з серця з огірками. Пропонований салат з серця має гострий, пікантний смак, який йому надають гірчиця, мариновані огірки й часник. Гурмани гідно оцінять його.

Субпродукти все частіше стали з’являтися в нашому меню не тільки у вареному і тушкованому вигляді, але і як компонент салатів. Особливо популярна печінка. Серце ж застосовують рідше через довгий час приготування, тому, що воно складається з щільних м’язових волокон. До того ж перед приготуванням його обов’язково потрібно вимочити. Час варіння серця багато в чому залежить від його величини й віку тварини. Правильно зварене серце стає м’яким і ніжним.

Інгредієнти:

  • Серце свиняче 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Огірки мариновані 2 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Олія соняшникова 2 столові ложки
  • Сметана 15% 3 столові ложки
  • Гірчиця 1 чайна ложка
  • Сіль 1,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Серце розрізати уздовж, очистити від плівок і великих кровоносних судин, видалити згустки крові, ретельно промити й вимочити в холодній воді протягом 2-3 годин.
  2. Підготовлене серце закласти в киплячу воду і варити при слабкому кипінні до готовності (близько 2 годин). За 30-40 хвилин до кінця варіння додати сіль (1 чайну ложку).
  3. Готові шматочки серця вийняти з відвару, остудити й нашаткувати соломкою.
  4. Моркву очистити й натерти на крупній тертці або тертці для моркви по-корейськи.
  5. Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
  6. Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією й обсмажити до м’якості.
  7. До цибулі додати моркву.
  8. Все разом обсмажувати при помішуванні протягом 3 хвилин, після чого остудити.
  9. Огірки розрізати вздовж на 4 частини й тонко нашаткувати поперек.
  10. У мисці з’єднати серце, морквяно-цибульну суміш і огірки, посолити за смаком.
  11. Суміш перемішати до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
  12. Часточки часнику очистити від сухої оболонки й пропустити через прес.
  13. З’єднати сметану, часник і гірчицю. Перемішати.
  14. Заправити серце й овочі соусом. Перемішати.
    При подачі можна посипати салат з серця з огірками подрібненою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з пекінської капусти з горбушею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close