ЗакускиСалати

Салат зі смажених на грилі баклажанів

Баклажани для цього салату готуються на грилі й заправляються оливковою олією. Подавати на стіл в теплому вигляді.

Час: 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Баклажан (нарізаний скибочками завтовшки 1 см) 1 штука
  • Велика головка червоної цибулі (нарізана кружечками) 1 штука
  • Ріпакова олія
  • Авокадо (розділити на половинки, вийняти кісточку і нарізати м’якуш) 1 штука
  • Червоного винного оцту 1 столова ложка
  • Діжонської гірчиці 1 чайна ложка
  • Крупно нарізаного листя орегано 1 столова ложка
  • Мед
  • Оливкова олія
  • Терта цедра 1 лимона
  • Петрушка

Приготування:

  1. Баклажани й червону цибулю покладіть на гриль, попередньо змастіть їх ріпаковою олією. Обсмажте баклажани й цибулю до золотистого кольору. Викладіть обсмажені овочі на обробну дошку і дайте їм трохи охолонути. Коли овочі охолонуть, поріжте і складіть в глибоку миску разом з авокадо.
  2. В окремому посуді змішайте червоний винний оцет, гірчицю й орегано. Додайте мед, оливкову олію за смаком і перемішайте до отримання однорідної консистенції. Сіль і перець додавайте на свій смак.
  3. Отриманий соус змішайте з баклажанною сумішшю і дайте настоятися. Перед подачею посипте лимонною цедрою і прикрасьте гілочками петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Квасолевий салат з яловичим фаршем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close