
Легкий і повітряний салат з запеченим курячим філе, пекінською капустою, помідорами й грушею. У ньому м’якуш груші бездоганно поєднується з запеченим курячим філе, а соковитість салату надають помідори. Розкрити смак продуктів допомагає ароматна заправка на основі оливкової олії з додаванням французької зернистої гірчиці й меду.
Інгредієнти:
- Філе куряче 200 грамів
- Капуста пекінська 200 грамів
- Груша 1 штука (150 грамів)
- Томати черрі 8 штук (150 грамів)
- Сухарі панірувальні 1 столова ложка
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Гірчиця зерниста французька 1 чайна ложка
- Мед 0,5 чайної ложки
- Кунжут чорний 1 чайна ложка
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Включимо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Філе помиємо, розріжемо вздовж навпіл, посолити, поперчити, збризкаємо оливковою олією. Викладемо куряче філе в форму для запікання і відправимо в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
- Дамо курячому філе охолонути й наріжемо його великими шматочками.
- Грушу очистимо від насіння і нарізаємо невеликими шматочками.
- Листя пекінської капусти порвемо руками й відправимо в салатник.
- Помідори черрі розрізати навпіл або на чотири частини.
- Викладемо нарізані помідори на пекінську капусту.
- Зверху викладемо шматочки курки й груші.
- Для заправки в окремій місткості змішуємо оливкову олію, гірчицю, мед, сіль і чорний мелений перець.
- Перемішуємо заправку.
- Виливаємо заправку в салат. Додаємо насіння кунжуту і панірувальні сухарі.
- Перемішуємо салат.
- Салат з запеченим курячим філе, пекінською капустою, помідорами й грушею подаємо до столу відразу після приготування.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з крабовими паличками, ананасами, сиром і маслинами