
Легкий, смачний і соковитий салат без майонезу. Заправкою для салату з цвітною капустою, крабовими паличками, морквою і консервованим зеленим горошком служить сметана з подрібненим кропом і зерновою гірчицею. У салату м’який ніжний смак, всі його компоненти добре відчуваються і поєднуються між собою.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна 300 грамів
- Крабові палички 150 грамів
- Горошок зелений консервований 130 грамів
- Морква 100 грамів
- Яйця 3 штуки
- Сметана 100 грамів
- Гірчиця зерниста 20 грамів
- Кріп свіжий 10 грамів
- Перець духмяний мелений за смаком
- Сіль 1/3 чайної ложки або до смаку
Приготування:
- Яйця відварюємо 10 хвилин круто, потім охолоджуємо в холодній воді.
- Моркву відварюємо близько 20 хвилин, до готовності. Виймаємо моркву з води й даємо їй охолонути.
- Цвітну капусту розбираємо на маленькі суцвіття.
- Доводимо до кипіння невелику кількість води й опускаємо туди суцвіття капусти.
- Відварюємо капусту близько 5 хвилин, до готовності. Готову капусту відкидаємо на друшляк.
- Остиглу моркву очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
- Крабові палички нарізаємо кубиками.
- Яйця очищаємо і нарізаємо кубиками.
- Готуємо заправку. Для цього в сметану додаємо зернисту гірчицю.
- Кріп подрібнюємо і також додаємо до сметани. Трохи кропу можна залишити для прикраси салату.
- Перемішуємо до однорідності.
- У заправку додаємо сіль і перець. Знову перемішуємо.
- У миску викладаємо крабові палички, цвітну капусту, моркву і яйця.
- Додаємо зелений горошок без рідини.
- Додаємо в салат сметанну заправку.
- Перемішуємо салат із заправкою.
- Зверху салат з цвітною капустою, крабовими паличками, морквою і консервованим зеленим горошком посипаємо кропом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з капусти зі щавлем