
У цьому салаті з цвітної капусти з редисом і яйцями смак ніжної й злегка хрусткої цвітної капусти доповнюється гостротою редису і свіжістю зеленої цибулі. Салат заправляється майонезом, але якщо хочете приготувати більш легкий варіант цієї страви, майонез можна замінити сметаною або натуральним йогуртом без добавок.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна 300 грамів
- Редис 150 грамів
- Яйця 3 штуки
- Цибуля зелена 2-3 пера
- Майонез (або сметана, або йогурт натуральний) 2-3 столові ложки
- Сіль 1 щіпка (за смаком)
Приготування:
- Яйця відварити круто 10-12 хвилин в киплячій воді. Потім остудіть яйця в холодній воді.
- З редиски зріжте хвостики й наріжте її тонкими кружечками. Цвітну капусту замочіть в підсоленій воді на 15-20 хвилин.
- Зелену цибулю дрібно наріжте. 1 перо відкладіть для прикраси салату.
- Підготовлену цвітну капусту помістіть в киплячу воду на 3-5 хвилин, потім остудіть під холодною водою. Капуста повинна залишатися трохи недовареною, хрусткою.
- Остиглі яйця очистьте від шкаралупи. Два яйця наріжте кубиками, одне — часточками, для прикраси салату.
- Відварену цвітну капусту розділіть на невеликі суцвіття.
- У глибокій мисці з’єднайте нарізані кубиками яйця, цвітну капусту, нарізану зелену цибулю і редиску.
- Посоліть салат і перемішайте. Додайте майонез.
- Знову ретельно перемішайте салат.
- Перед подачею салат краще додатково охолодити.
- Викладіть салат в салатники або тарілки для подачі, прикрасите зеленою цибулею і часточками яєць.
- Корисний і смачний салат з цвітної капусти з редисом і яйцями — недорого й апетитно!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з моркви з яблуком