
Цвітна капуста – цінний дієтичний продукт, який за своїми корисними властивостями й смаковим якостям перевершує інші види капусти. Всім, хто стежить за своїм харчуванням і потребує здорового повсякденному меню, варто взяти на замітку страви з цього овоча. Приготуйте ніжний кремовий і водночас терпкий салатик, заправивши відварну кольорову капусту сумішшю з рівних пропорцій сметани, майонезу, хрону і шніт-цибулі та невеликої кількості яблучного оцту. Шматочки селери додадуть салату з м’якої капусти хрусткості, а хрін додасть виразності його аромату і смаку.
Час: 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Суцвіття цвітної капусти (приблизно 1 невеликий качан) 450 грамів
- Сметани 2 столові ложки
- Готового хрону 2 столові ложки
- Майонезу 2 столові ложки
- Нарубаного шніт-цибулі 2 столові ложки
- Яблучного оцту 1 столова ложка
- Селери 2 стебла, нарізані шматочками по 0,5 см
Приготування:
- У велику каструлю налийте воду, підсолити й доведіть до кипіння. Насипте кольорову капусту і варіть до м’якості, приблизно 8 хвилин. Відкиньте капусту на друшляк, потім викладіть на деко. Промокніть кухонним рушником або паперовими серветками й залиште остигати до кімнатної температури приблизно на 30 хвилин.
- Тим часом в мисці середнього розміру змішайте сметану, хрін, майонез, цибулю, яблучний оцет, селеру, 1,5 чайної ложки солі й 1 чайну ложку перцю. Викладіть в заправку кольорову капусту, перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Відразу ж подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Листовий салат фрізе з цукіні