
Такий салат стане ідеальним літнім гарніром до м’яса барбекю. Свіжість інгредієнтів і їх різна консистенція роблять блюдо ще більш цікавим. Салат з сирої кукурудзи виходить досить легким, барвистим, а приготувати його не складає особливих труднощів. При бажанні кількість заправки можна збільшити, а також додати в неї сік лайма.
Інгредієнти:
- Свіжої кукурудзи 6 качанів
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Білого винного оцту 3 столові ложки
- Червоних або помаранчевих виноградних помідорів 2 стакани, розрізаних навпіл
- Моцарели 250 грамів, порізаної на маленькі кубики
- Зеленої цибулі 1 пучок, тонко наріжте
- Свіжого листя базиліка 1,5 стакана
Приготування:
- Змішайте віночком в маленькій мисці оцет, 2 чайні ложки солі й трохи перцю. Продовжуючи збивати, поступово додайте оливкову олію, спочатку по кілька крапель, а потім, вливаючи непереривним струменем. У результаті повинна вийти однорідна заправка.
- Зчистіть гострим ножем зерна кукурудзи з качана в миску, в яку також додайте помідори, моцарелу і зелену цибулю. Вилийте зверху заправку і перемішайте, щоб інгредієнти вкрилися нею. Накрийте і дайте постояти від 15 хвилин до 2 годин. Перед подачею порвіть в салат базилік і перемішайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з баклажанів на грилі