
Соковитий, яскравий і корисний салат з пекінської капусти з консервованою кукурудзою, сирою морквою й арахісом стане прекрасним варіантом як для святкового застілля, так і для повсякденної трапези. Попри те, що салат є здебільшого овочевим, він ситний і поживний завдяки смаженому арахісу.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська 150 грамів
- Кукурудза консервована 150 грамів
- Арахіс смажений очищений (несолоний) 60 грамів
- Морква 40 грамів
- Кріп свіжий кілька гілочок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Соняшникова олія (або оливкова, або кукурудзяна) 1 столова ложка
Приготування:
- З консервованої кукурудзи злийте рідину.
- Якщо у вас арахіс сирий, обсмажте його кілька хвилин на сухій сковороді, потім остудіть і очистьте від лушпиння. Також можна використовувати солоний арахіс з пачки, але тоді салат солити не потрібно.
- Замість соняшникової олії також можна використовувати оливкову або кукурудзяну олію.
- Пекінську капусту тонко нашаткуйте.
- Моркву очистьте і натріть на дрібній тертці.
- Свіжий кріп промити, обсушити й подрібнити.
- У мисці або глибокому салатнику з’єднайте пекінську капусту, моркву і кріп.
- Додайте в миску з раніше сполученими інгредієнтами зерна кукурудзи.
- Додайте арахіс.
- Заправте інгредієнти салату соняшниковою олією. За смаком всипте сіль і чорний мелений перець.
- Перемішайте салат.
- Салат з пекінської капусти з кукурудзою, морквою й арахісом готовий. Подавайте його до столу відразу після приготування.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з капусти з копченою скумбрією