ЗакускиСалати

Салат з пасти з запеченим перцем

Існує думка що макаронні вироби в основному готують як гарнір до других страв – звичних котлет і сосисок, або ж в якості італійської пасти. Але в дійсності паста – чудова основа для салатів, з якої можна експериментувати нескінченно, додаючи різні варіанти заправок, овочів, сиру і навіть м’яса або ковбасок. Таке блюдо приходить на розум, коли потрібно нагодувати велику юрбу людей. Блюдо ідеально підходить для літа і його дуже зручно брати з собою, адже воно вже повністю заправлено і не вимагає розігрівання.

Інгредієнти:

  • Рігатоні або іншої пасти в формі коротких трубочок 350 грамів
  • 2 болгарських перці (червоних або жовтих), розрізати навпіл, видалити черешки і насіння
  • Часнику 6 зубчиків, не очищати від лушпиння
  • Мигдалю 1/4 стакана
  • Оливкової олії 1/3 стакана
  • 1 лимон
  • Маленьких кульок моцарели 250 грамів
  • Свіжого базиліка 1 пучок, відірвати листя

Приготування:

  1. Увімкніть в духовці верхній вогонь. Доведіть до кипіння каструлю солоної води. Засипте пасту і готуйте відповідно до інструкції на пачці. Злийте рідину і промийте під холодною водою, щоб паста перестала варитися. Струсіть надлишки води.
  2. Паралельно викладіть болгарські перці зрізами вниз на застелене фольгою деко з ґратами, додайте часник і запечіть до пригорілості, 7-8 хвилин. Перекладіть перець в чашу, накрийте і відставте в сторону приблизно на 5 хвилин.
  3. На помірно-сильному вогні розігрійте суху сковороду. Засипте в неї мигдаль і обсмажте протягом 4-5 хвилин, струшуючи сковороду. Дайте горіхам охолонути, потім крупно порубати.
  4. Очистіть часник і викладіть його на обробну дошку. Додайте 0,5 чайної ложки солі; великим ножем порубайте і розітріть часник в пасту. Видаліть шкірку з запечених перців і наріжте їх смужками; перекладіть у велику чашу. Додайте часникову пасту і збризніть оливковою олією. На дуже дрібній тертці натріть в чашу приблизно 1 чайну ложку цедри лимона і повністю вичавіть з нього сік. Додайте моцарелу, базилік, мигдаль, пасту, 1 чайну ложку солі й перець за смаком, перемішайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з помідорів із зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close