
Консервований тунець давно вже став ідеальним інгредієнтом для легких, поживних і корисних салатів. Щоб не ламати голову над ситною і смачною вечерею, приготуйте швидкий салат з італійської пасти, тунця, консервованої квасолі й селери та полийте ароматною заправкою на основі сметани, майонезу і лимонного соку, яка гармонійно поєднується з рибою. Для салату краще взяти пасту «коліщатка», завдяки своїй формі вона відмінно утримує в собі салатні соки й соуси, роблячи блюдо ще смачніше.
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
- Пасти руоте (коліщатка) 220 грамів
- Консервованого тунця 1 стакан, рідину злийте, рибу розділіть на шматочки
- Нарізаного стебла селери 1 стакан
- Консервованої білої квасолі 1 стакан, рідину злийте, квасолю сполосніть
- Оливок 0,5 стакана, кісточки видаліть, оливки наріжте
- Майонезу 0,5 стакана
- Сметани 3 столові ложки
- Лимонного соку 1,5 столової ложки
- Нарубаної свіжої зелені 0,5 стакана
Приготування:
- У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Насипте пасту і варіть відповідно до інструкції на упаковці. Потім пасту відкиньте на друшляк і сполосніть під холодною водою. Перекладіть в миску. Додайте тунець, селеру, білу квасолю й оливки.
- Приготуйте заправку: в мисці змішайте майонез, сметану, лимонний сік, зелень, сіль і перець за смаком.
- Заправте салат з пасти та перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком і поставте в холодильник на 3 години.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний салат – класичний