
Салат з оселедця з консервованим зеленим горошком і оливками готується швидко, а з’їдається ще швидше. Класичне поєднання оселедця і цибулі в компанії оливок і консервованого зеленого горошку розкривається зовсім по-новому.
Інгредієнти:
- Оселедець малосольний (філе) 100 грамів
- Горошок зелений консервований 80 грамів
- Оливки без кісточок 80 грамів
- Цибуля ріпчаста 50 грамів
- Олія рослинна 30 мілілітрів
- Гірчиця 0,5 чайної ложки
- Сік лимона 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Для салату зручно використовувати готове філе оселедця в олії. Також за бажанням можна купити слабо солений оселедець і обробити його на філе.
- Ріпчасту цибулю очистити й нарізати кубиками. Обдати цибулю окропом і злити рідину, щоб пішла вся гіркота. Потім додати до цибулі шматочки оселедця.
- Оливки нарізати кільцями.
- Додати оливки до цибулі й оселедця.
- Додати консервований зелений горошок до інших компонентів салату.
- Приготувати заправку: змішати олію, гірчицю і сік лимона. За смаком посолити й поперчити.
- Полити салат заправкою і перемішати.
- Подати салат з оселедця з консервованим зеленим горошком і оливками до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з креветками, авокадо і кедровими горішками