
Салат з моркви з яблуком одночасно і смачний, і корисний. Пікантна заправка зі свіжого імбиру, меду, горіхів, лимонного соку й оливкової олії надає морквяно-яблучному салату дуже цікавий смак. Таке легке і соковите блюдо добре підійде для пізньої вечері або перекусу, а також сподобається тим, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти:
- Морква 500 грамів
- Яблуко 200 грамів
- Корінь імбиру 75 грамів
- Горіхи волоські (ядра) 20 грамів
- Лимон (сік) 0,5 штуки
- Мед 30 грамів
- Оливкова олія 60 мілілітрів
Приготування:
- З лимона вичавлюємо сік. Кількість соку регулюємо за смаком. Якщо ви використовуєте кисло-солодкі яблука, знадобиться 1,5-2 столові ложки соку, якщо кислі – 1 столова ложка.
- Імбир очищаємо і нарізаємо великими шматочками.
- У блендер закладаємо ядра горіхів, імбир, мед, лимонний сік і оливкову олію.
- Подрібнюємо до стану пасти.
- Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
- Яблука очищаємо від шкірки й насінної коробки, натираємо на крупній тертці й додаємо до моркви.
- До моркви і яблук додаємо заправку.
- Перемішуємо салат із заправкою.
- Салат з моркви з яблуком і імбирною заправкою готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з печериць з бринзою і зеленою цибулею