
Хочу вам порекомендувати рецепт яскравого, смачного, соковитого і, безсумнівно, корисного салату з моркви з ананасом, сиром і цибулею. Всі його інгредієнти відмінно поєднуються між собою і не вимагають термічної обробки, що зводить час приготування вітамінної закуски до мінімуму!
Інгредієнти:
- Морква 1 штука (80 грамів)
- Ананас консервований (кільця) 2 штуки (50 грамів)
- Сир твердий 40 грамів
- Цибуля салатна біла 1/3 штуки (25 грамів)
- Цибуля зелена кілька пір’їн
- Лимон (сік) 1 кружечок
- Оливкова олія 1 столова ложка
- Оцет бальзамічний 1 чайна ложка
- Вода холодна 120 мілілітрів
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Приготування:
- Вибирайте соковиту і смачну моркву по сезону.
- Моркву очистьте і наріжте майже прозорими тоненькими кружальцями.
- З лимона вичавити 1 чайну ложку соку.
- У мисці з’єднайте холодну кип’ячену воду і сік лимона.
- Опустіть в підкислену воду кружечки моркви на 2-3 хвилини.
- Потім воду злийте, а кружечки моркви перекладіть на серветку й обсушіть.
- Викладіть морквяні кружечки на тарілку у вигляді кільця.
- Білу салатну цибулю очистьте і наріжте тонкими пір’їнами.
- Викладіть цибулю на моркву.
- Кільця консервованого ананаса наріжте кубиками.
- Твердий сир наріжте кубиками такого ж розміру, як ананас.
- Перемішайте кубики ананаса і сиру і викладіть в центр тарілки.
- Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити й тонко наріжте.
- Посипте салат зеленою цибулею.
- Для заправки з’єднайте бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте до однорідності.
- Полийте салат з моркви з консервованим ананасом і сиром заправкою.
- Морквяний салат готовий до подачі.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі смаженими гливами, солоними огірками і яйцями