ЗакускиСалати

Салат з моркви та сочевиці

Прихильники здорового харчування щодня підшукують нові варіанти страв. Салат з сочевиці та моркви може стати для них справжньою знахідкою. Блюдо, приготоване на основі двох корисних для організму інгредієнтів, має неповторний смак, досить ситне й ароматне. Його можна вживати як основну страву або гарнір, як в теплому, так і в гарячому вигляді.

Завдяки різноманіттю колірних гам дане блюдо виглядає дуже апетитно й оригінально. Навіть байдуже налаштовані до овочів люди та гурмани, які скуштували різні вишукані закуски, не зможуть залишити без уваги цей красивий і строкатий салатик.

Інгредієнти:

  • Зелена сочевиця 200 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Райдужна морква 10 штук
  • Редис 8 штук
  • Часник 2 зубчики
  • Чорний мелений перець 1 чайна ложка
  • Червона цибуля ½ штуки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Тахіні 50 грамів
  • Лимонний сік 3 столові ложки
  • Вода 3 столові ложки
  • Зелень петрушки пару гілочок

Приготування:

  1. Помістити сочевицю в каструлю середньої місткості й залити її холодною водою. Залишити сочевицю на 1 годину, після чого злити з неї воду.
  2. У каструлю з сочевицею налити воду, додати лавровий лист, зубчик часнику, половину цибулини й сіль. Довести сочевицю до кипіння, і потім на повільному вогні проварити протягом 25 хвилин.
  3. Використовуючи сито злити з неї воду, витягнути часник, лавровий лист і цибулю. У сочевицю додати столову ложку оливкової олії й помістити її в холодильник для охолодження.
  4. В окремий посуд нарізати кільцями райдужну моркву, розрізати на 4 частини редис. Помістити овочі в сковороду, додати часник, оливкову олію, мелений чорний перець і сіль. Обсмажити овочі 20 хвилин, періодично помішуючи їх, щоб не пригорали.
  5. Смажені овочі додати до сочевиці. Півкільцями нарізати червону цибулю і додати її до загальної маси.
    У невеликому посуді збити пасту тахіні з лимонним соком, меленим перцем і сіллю. Додати в готову суміш 3 ложки теплої води.
  6. Готовий салат викладають в тарілку і поливають заправкою. Зверху композицію прикрашають свіжими півкільцями редису.

Залежно від густоти пасти можна додати більше води. Намагайтеся додавати воду поступово, щоб досягти правильної консистенції заправки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з курячою печінкою та апельсинами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close