
Сьогодні поспішаю з вами поділитися смачним і бюджетним варіантом салату з морквою, зеленим горошком і яйцями. Цей салат шикарно підійде на кожен день, всі продукти більш ніж доступні, прості й часто є під рукою.
Інгредієнти:
- Морква 250 грамів
- Горошок зелений консервований 120 грамів
- Цибуля ріпчаста 60 грамів
- Яйця 3 штуки
- Майонез 60 грамів
- Часник (за бажанням) 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Для заправки я використовувала майонез, але підійде також сметана або йогурт.
- Ріпчасту цибулю очистити.
- Відразу вимити моркву і яйця, перекласти в каструлю і залити водою, довести до кипіння. Яйця варити 10 хвилин, потім остудити в холодній воді. Моркву варити приблизно 25 хвилин. Готовність можна перевірити ножем або шпажкою. Готову моркву вийняти з відвару й остудити.
- Моркву очистити й натерти на середній тертці, перекласти в салатник.
- Яйця очистити й нарізати невеликими кубиками. Перекласти яйця в миску з морквою.
- Злити рідину з консервованого горошку, після чого додати його в салат.
- Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками й відправити до овочів. Заправити салат майонезом. Сіль і перець додати на свій розсуд. Також за бажанням можна невеликий зубчик часнику пропустити через прес і додати в салат.
- Добре перемішати салат, зняти пробу, відрегулювати смак, за бажанням додавши ще солі або чорного перцю. Розкласти салат по тарілках і подавати до столу.
- Такий салат добре підходить до страв з м’яса, птиці або риби.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат із крабових паличок з редискою, черемшею і огірком