ЗакускиСалати

Салат з молодої капусти, болгарського перцю і моркви

Соковитий, хрусткий і корисний салат з молодої капусти з морквою і болгарським перцем – універсальна закуска і легке блюдо для розвантажувального меню. Приготувати такий салат не складе труднощів, в тарілці він виглядає яскраво й апетитно, а аромат свіжих овочів моментально викликає бажання його спробувати!

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна молода 250 грамів
  • Перець болгарський 100 грамів (0,5 штуки)
  • Морква 60 грамів
  • Цибуля ріпчаста 40 грамів
  • Цибуля зелена 20 грамів
  • Цукор 0,5 чайної ложки
  • Олія соняшникова 1 столова ложка
  • Лимонний сік 0,5 столової ложки
  • Сіль на смак

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Очистьте моркву.
  2. Моркву натріть на крупній тертці або на тертці для моркви по-корейськи.
  3. Перекладіть моркву в миску, посипте цукром і рукою помніть. Залиште моркву постояти, поки готуєте інші продукти.
  4. Молоду білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.
  5. Солодкий перець вимийте, видаліть внутрішні перегородки з насінням. Наріжте м’якуш перцю смужками.
  6. Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте тонкими півкільцями.
  7. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити й наріжте тонкими кільцями.
  8. У мисці або глибокому салатнику з’єднайте капусту, моркву, болгарський перець, зелену і ріпчасту цибулю.
  9. Влийте соняшникову олію і лимонний сік, а також всипте сіль, орієнтуючись на свій смак.
  10. Салат перемішайте.
  11. Соковитий, свіжий і легкий салатик готовий! Подавайте його відразу після приготування. Такий салат буде відмінним овочевим гарніром до основної м’ясної страви. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з морквою, зеленим горошком і яйцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close