
Соковитий, хрусткий і корисний салат з молодої капусти з морквою і болгарським перцем – універсальна закуска і легке блюдо для розвантажувального меню. Приготувати такий салат не складе труднощів, в тарілці він виглядає яскраво й апетитно, а аромат свіжих овочів моментально викликає бажання його спробувати!
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна молода 250 грамів
- Перець болгарський 100 грамів (0,5 штуки)
- Морква 60 грамів
- Цибуля ріпчаста 40 грамів
- Цибуля зелена 20 грамів
- Цукор 0,5 чайної ложки
- Олія соняшникова 1 столова ложка
- Лимонний сік 0,5 столової ложки
- Сіль на смак
Приготування:
- Підготуйте необхідні інгредієнти. Очистьте моркву.
- Моркву натріть на крупній тертці або на тертці для моркви по-корейськи.
- Перекладіть моркву в миску, посипте цукром і рукою помніть. Залиште моркву постояти, поки готуєте інші продукти.
- Молоду білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.
- Солодкий перець вимийте, видаліть внутрішні перегородки з насінням. Наріжте м’якуш перцю смужками.
- Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте тонкими півкільцями.
- Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити й наріжте тонкими кільцями.
- У мисці або глибокому салатнику з’єднайте капусту, моркву, болгарський перець, зелену і ріпчасту цибулю.
- Влийте соняшникову олію і лимонний сік, а також всипте сіль, орієнтуючись на свій смак.
- Салат перемішайте.
- Соковитий, свіжий і легкий салатик готовий! Подавайте його відразу після приготування. Такий салат буде відмінним овочевим гарніром до основної м’ясної страви.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з морквою, зеленим горошком і яйцями