ЗакускиСалати

Салат з м’ятою з кале і манго

Просто, корисно і шалено смачно – то, з чим погоджується більшість тих, хто спробував це блюдо. Салат оцінять і діти, яким деколи дуже нелегко догодити, і дорослі. Заправка і манго відмінно поєднуються з кале, а виглядає все разом яскраво й апетитно. Листя кучерявої капусти досить щільні, тому навіть на другий день салат зберігає відмінний вигляд і смак. Якщо блюдо постоїть якийсь час після приготування, сіль, лимонний сік і олія ще краще просочать кале. Замінити манго можна сушеною журавлиною, персиком. Салат добре поєднується зі смаженою рибою або куркою.

Автор рецепта – Aarti Sequeira – шеф-кухар, телеведуча

Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 пучок кале (найкраще сорт «чорна Тоскана»), стебла видаліть і викиньте, листя тонко наріжте
  • Сік з 1 лимона
  • Оливкової олії 1/4 стакана і ще додатково для збризкування
  • Меду 2 чайні ложки
  • 1 манго, нарізане маленькими кубиками (приблизно 1 стакан)
  • Невелика жменя смаженого насіння гарбуза, приблизно 2 столові ложки з гіркою

Приготування:

  1. У великій мисці для сервірування з’єднайте кале з половиною лимонного соку, збризніть оливковою олією і трохи посипте сіллю. Перемішуйте до тих пір, поки капуста не почне пом’якшуватися і не зів’яне (2-3 хвилини). Відставте на час, поки ви будете робити заправку.
  2. У маленькій мисці змішайте віночком лимонний сік з медом і великою кількістю меленого чорного перцю. Вливайте 1/4 стакана оливкової олії, продовжуючи збивати до тих пір, поки не вийде заправка. Переконайтеся, що вона вам подобається за смаком.
  3. Полийте заправкою кале, додайте манго і насіння гарбуза. Змішайте і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з креветками та авокадо

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close