ЗакускиСалати

Салат з курячої печінки

Смачний і легкий салат з курячою печінкою!
Жоден святковий стіл не обходиться без будь-яких салатів. Якщо класика типу «олів’є» та «мімоза» набридла, то можна зробити легкий як за способом і часу приготування, так і легкий у використанні салат з курячою печінкою. Рецептів з курячою печінкою існує багато різних. Можна знайти з урахуванням свого смаку. Цей салат виходить особливо легким, тому що не містить продукти, що містять вуглеводи. Специфічний присмак печінки маскують овочі, ніжності салату надають варені яйця, а пікантності – твердий сир.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка 300 грамів
  • Курячі яйця 3 штуки
  • Мариновані огірки 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Твердий сир 100 грамів
  • Сіль за смаком
  • Майонез 100 грамів
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Перець горошком 1 штука

Приготування:

  1. Приготуємо інгредієнти. Моркву миємо і варимо в мундирі, курячі яйця варимо на круто. Печінку птиці добре промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить і на поверхні з’явиться піна, бульйон зливаємо, печінку ще раз промиваємо, заливаємо чистою водою і знову ставимо варити.
    Додаємо сіль, пару листочків лаврового листа і запашних горошин. Спеції додадуть приємного аромату печінки й замаскують її специфічний присмак. Варимо близько 15 хвилин з моменту її закипання. Бульйон зливаємо, печінку охолоджуємо.
  2. Коли печінка остигне, дрібно нарізаємо її ножем. Викладаємо першим шаром в салатник. Можна трохи посолити, якщо вона здається недостатньо солоною на смак.
  3. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і пасеруємо на рослинній олії. Викладаємо цибулю на печінку в салатник. Змащуємо майонезом, майонез можна замінити більш легким майонезним соусом.
    Далі йде шар з маринованих огірків. Мариновані огірки дрібно ріжемо і викладаємо зверху. Знову змащуємо майонезом.
  4. Охолоджуємо і чистимо моркву. Дрібно ріжемо її або натираємо на крупній тертці. Викладаємо шаром в салатник. Зверху знову майонез.
  5. Коли курячі яйця зварилися, заливаємо їх холодною водою, охолоджуємо, чистимо і тремо на крупній тертці. Кладемо їх в салатник. Можна злегка присолити й також змастити майонезом.
  6. Далі посипаємо тертим на дрібній тертці твердим сиром. Прикрашаємо дрібно порізаним пером зеленої цибулі. Даємо салату просочитися, для цього прибираємо його на пару годин в холодильник. І подаємо до столу. Цілком легке самостійне блюдо, при цьому легке і не дуже калорійне, тим більше, якщо майонез замінити будь-яким дієтичним продуктом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з моркви та сочевиці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close