
Яскравий, барвистий і дуже смачний салат прикрасить будь-який стіл!
У цьому салатику майонез можна замінити на сметану, або в крайньому випадку приготувати сметанно-майонезний соус. На смак салату це не відіб’ється, а навпаки – він заграє новими смаковими якостями. Ананасів не шкодуйте – саме вони надають страві соковитість і аромат. Якщо не хочете готувати такий салат шарами, можна всі інгредієнти змішати в одній мисці й просто красиво викласти на святкове блюдо гіркою і прикрасити зеленню за смаком.
Готуйте на здоров’я і приємного апетиту!
Інгредієнти:
- Куряче філе 300 грамів
- Ананаси 200 грамів
- Курячі яйця 4 штуки
- Кукурудза 200 грамів
- Майонез 200 грамів
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Приготування:
- Підготуємо продукти. Філе вимити, з кукурудзи консервованої злити рідину, ананаси порізати кубиком.
Насамперед ставимо варитися куряче філе. Готуємо 20 хвилин після закипання. Воду солимо-перчимо до смаку. Потім вийде дуже смачний бульйон. - Яйця також ставимо варитися. Зазвичай варять 10 хвилин після закипання, я варю 12-13 хвилин, щоб вже точно яєчка були круто-круті:)
- Коли яйця зваряться, охолоджуємо їх під струменем холодної води, а потім ще залишаємо трохи в мисочці з крижаною водою – так вони краще будуть очищатися.
- Салат ми будемо робити шарами – беремо формувальне кільце і ставимо по середині тарілки, на якій будемо подавати. Якщо такої форми немає, можна взяти 1,5 літрову пластикову пляшку й обрізати з обох сторін – буде прекрасна формочка для салату!
- Першим шаром у нас буде філе – викладаємо і щільно утрамбовуємо ложкою.
- Зверху шар майонезу. Кількість майонезу регулюйте самі, але салат не повинен бути сухим. Якщо хочете приготувати більш дієтичний варіант салату – замість майонезу можна використовувати сметану, або в рівних частинах змішати сметану і майонез.
- Наступний шар консервовані ананаси й знову покриваємо майонезом.
- Потім консервована кукурудза і покриваємо майонезом.
- Наступний шар – натерті на дрібній тертці білки й злегка покрийте майонезом.
- Щоб наш салат виглядав яскраво і барвисто – самий верхній шар – натерті на дрібній тертці жовтки. Даємо салату просочитися годинку в холодильнику.
- Акуратно знімаємо формувальне кільце і прикрашаємо на свій смак – петрушкою, цибулею для яскравості.
Салатик виходить дуже смачний і ситний, а якщо ще й майонез замінити сметаною – то його можна назвати майже дієтичним))) Він простий у приготуванні, а на святковому столі буде виглядати дуже яскраво і привабливо. Ананаси надають соковитість і аромат цього салату.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з крабовими паличками і манго