ЗакускиСалати

Салат з курки та ананасом

Яскравий, барвистий і дуже смачний салат прикрасить будь-який стіл!
У цьому салатику майонез можна замінити на сметану, або в крайньому випадку приготувати сметанно-майонезний соус. На смак салату це не відіб’ється, а навпаки – він заграє новими смаковими якостями. Ананасів не шкодуйте – саме вони надають страві соковитість і аромат. Якщо не хочете готувати такий салат шарами, можна всі інгредієнти змішати в одній мисці й просто красиво викласти на святкове блюдо гіркою і прикрасити зеленню за смаком.
Готуйте на здоров’я і приємного апетиту!

Інгредієнти:

  • Куряче філе 300 грамів
  • Ананаси 200 грамів
  • Курячі яйця 4 штуки
  • Кукурудза 200 грамів
  • Майонез 200 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Приготування:

  1. Підготуємо продукти. Філе вимити, з кукурудзи консервованої злити рідину, ананаси порізати кубиком.
    Насамперед ставимо варитися куряче філе. Готуємо 20 хвилин після закипання. Воду солимо-перчимо до смаку. Потім вийде дуже смачний бульйон.
  2. Яйця також ставимо варитися. Зазвичай варять 10 хвилин після закипання, я варю 12-13 хвилин, щоб вже точно яєчка були круто-круті:)
  3. Коли яйця зваряться, охолоджуємо їх під струменем холодної води, а потім ще залишаємо трохи в мисочці з крижаною водою – так вони краще будуть очищатися.
  4. Салат ми будемо робити шарами – беремо формувальне кільце і ставимо по середині тарілки, на якій будемо подавати. Якщо такої форми немає, можна взяти 1,5 літрову пластикову пляшку й обрізати з обох сторін – буде прекрасна формочка для салату!
  5. Першим шаром у нас буде філе – викладаємо і щільно утрамбовуємо ложкою.
  6. Зверху шар майонезу. Кількість майонезу регулюйте самі, але салат не повинен бути сухим. Якщо хочете приготувати більш дієтичний варіант салату – замість майонезу можна використовувати сметану, або в рівних частинах змішати сметану і майонез.
  7. Наступний шар консервовані ананаси й знову покриваємо майонезом.
  8. Потім консервована кукурудза і покриваємо майонезом.
  9. Наступний шар – натерті на дрібній тертці білки й злегка покрийте майонезом.
  10. Щоб наш салат виглядав яскраво і барвисто – самий верхній шар – натерті на дрібній тертці жовтки. Даємо салату просочитися годинку в холодильнику.
  11. Акуратно знімаємо формувальне кільце і прикрашаємо на свій смак – петрушкою, цибулею для яскравості.

Салатик виходить дуже смачний і ситний, а якщо ще й майонез замінити сметаною – то його можна назвати майже дієтичним))) Він простий у приготуванні, а на святковому столі буде виглядати дуже яскраво і привабливо. Ананаси надають соковитість і аромат цього салату.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з крабовими паличками і манго

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close