ЗакускиСалати

Салат з куркою, маринованими опеньками і печерицями

Салат з куркою, маринованими опеньками й смаженими печерицями виходить настільки смачним, що, повірте, спробувавши його один раз, будете часто його готувати. Родзинка цієї страви з азіатськими нотками — заправка з яйцем на рідко, соєвим соусом, гірчицею і медом. Тут настільки шикарна гра смаків, кожен інгредієнт буквально доповнює один одного. У підсумку отримуємо солодко-гострі нотки, соковитість і свіжість.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна 200 грамів
  • Гриби мариновані 100 грамів
  • Печериці 120 грамів
  • Цибуля зелена 10 грамів
  • Листя салату 30 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний гострий мелений (за бажанням) за смаком
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Приправа для курки 0,5 чайної ложки

Для соусу:

  • Яйце 1 штука
  • Олія рослинна 80 мілілітрів
  • Соєвий соус 20 мілілітрів
  • Гірчиця 15 грамів
  • Мед 10 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Мариновані гриби можна використовувати будь-які за смаком. У мене опеньки.
  2. Приправу для курки можна замінити іншою на свій розсуд.
  3. Курячі стегна вимити й обсушити. Видалити шкіру і кістки. Куряче філе нарізати середніми за розміром шматочками, посолити й поперчити, посипати приправою.
  4. Печериці вимити й обсушити. Нарізати гриби середніми по товщині пластинами.
  5. Яйце перекласти в ківш або каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити яйце з моменту закипання рівно три хвилини — так вийде ідеальне яйце на рідко. Після варіння яйце остудити в холодній воді.
  6. Сковороду розігріти, змастити олією і викласти туди курку. Обсмажити курку на невеликому вогні по 4 хвилини з кожного боку. Готову курку перекласти в тарілку.
  7. У цю ж сковороду викласти печериці, обсмажити з кожного боку по 2 хвилини.
  8. Яйце очистити й перекласти в чашу блендера.
  9. Додати в чашу соєвий соус, мед, гірчицю й олію.
  10. Збити інгредієнти на високій потужності кілька секунд.
  11. Салатне листя обполоснути холодною водою і порвати руками, викласти в тарілку.
  12. До салатного листя додати мариновані гриби.
  13. Додати в салат курку і смажені шампіньйони. Дрібно нарізати зелену цибулю і відправити до інших компонентів салату.
  14. Полити салат приготовленим соусом. Можна додати трохи гострого перцю, сіль і чорний перець за смаком.
  15. Подавати салат краще теплим, відразу після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з цвітної капусти з редисом і яйцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close