
Салат з куркою, маринованими опеньками й смаженими печерицями виходить настільки смачним, що, повірте, спробувавши його один раз, будете часто його готувати. Родзинка цієї страви з азіатськими нотками — заправка з яйцем на рідко, соєвим соусом, гірчицею і медом. Тут настільки шикарна гра смаків, кожен інгредієнт буквально доповнює один одного. У підсумку отримуємо солодко-гострі нотки, соковитість і свіжість.
Інгредієнти:
- Курячі стегна 200 грамів
- Гриби мариновані 100 грамів
- Печериці 120 грамів
- Цибуля зелена 10 грамів
- Листя салату 30 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний гострий мелений (за бажанням) за смаком
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Приправа для курки 0,5 чайної ложки
Для соусу:
- Яйце 1 штука
- Олія рослинна 80 мілілітрів
- Соєвий соус 20 мілілітрів
- Гірчиця 15 грамів
- Мед 10 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Мариновані гриби можна використовувати будь-які за смаком. У мене опеньки.
- Приправу для курки можна замінити іншою на свій розсуд.
- Курячі стегна вимити й обсушити. Видалити шкіру і кістки. Куряче філе нарізати середніми за розміром шматочками, посолити й поперчити, посипати приправою.
- Печериці вимити й обсушити. Нарізати гриби середніми по товщині пластинами.
- Яйце перекласти в ківш або каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити яйце з моменту закипання рівно три хвилини — так вийде ідеальне яйце на рідко. Після варіння яйце остудити в холодній воді.
- Сковороду розігріти, змастити олією і викласти туди курку. Обсмажити курку на невеликому вогні по 4 хвилини з кожного боку. Готову курку перекласти в тарілку.
- У цю ж сковороду викласти печериці, обсмажити з кожного боку по 2 хвилини.
- Яйце очистити й перекласти в чашу блендера.
- Додати в чашу соєвий соус, мед, гірчицю й олію.
- Збити інгредієнти на високій потужності кілька секунд.
- Салатне листя обполоснути холодною водою і порвати руками, викласти в тарілку.
- До салатного листя додати мариновані гриби.
- Додати в салат курку і смажені шампіньйони. Дрібно нарізати зелену цибулю і відправити до інших компонентів салату.
- Полити салат приготовленим соусом. Можна додати трохи гострого перцю, сіль і чорний перець за смаком.
- Подавати салат краще теплим, відразу після приготування.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з цвітної капусти з редисом і яйцями