
Сьогодні будемо готувати салат з куркою і консервованими грибами. Нові смакові фарби в салат вносить додавання маринованих опеньків, а морква для цього салату не відварюється, а спасерується разом з цибулею. Приготуйте цей ситний, смачний і незвичайний салат!
Інгредієнти:
- Філе куряче 1 штука (300 грамів)
- Опеньки мариновані 200 грамів
- Картопля 2 штуки (100 грамів)
- Морква 1 штука (70 грамів)
- Цибуля ріпчаста 1 штука (50 грамів)
- Яйця 2 штуки
- Олія соняшникова 50 мілілітрів
- Майонез за смаком
- Зелень петрушки для прикраси (за бажанням) кілька гілочок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Почнемо з варіння картоплі. Заллємо картоплю в шкірці водою, поставимо каструлю на вогонь і будемо варити на слабкому вогні близько пів години. Стежимо, щоб картопля не розварилася. Готову картоплю дістанемо з відвару й остудити.
- Яйця поставимо варитися на круто (8-10 хвилин після закипання води). Остудити яйця в холодній воді.
- Курячі грудки відварити в підсоленій воді хвилин 30-35. Дамо курці повністю охолонути.
- Моркву очистимо і натремо на крупній тертці. Цибулю очистимо й дрібно наріжемо.
- У сковороді розігріємо олію. Викладемо моркву і цибулю.
- Підсмажимо цибулю з морквою до золотистого кольору.
- Остиглу курячу грудку наріжемо середніми кубиками.
- Відварну картоплю очистимо й дрібно наріжемо.
- Яйця очистимо від шкаралупи й нарізаємо кубиками.
- З’єднаємо в мисці всі підготовлені продукти.
- Додамо майонез, сіль і перець.
- Перемішаємо салат.
- Салат з куркою, картоплею, морквою і маринованими опеньками викладемо на блюдо і за бажанням прикрасити свіжою зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний салат з соусом з майонезу