ЗакускиСалати

Салат з куркою, кабачками і яйцями

Кабачки дуже добре поєднуються з куркою в багатьох стравах. Наприклад, в салатах. Салат з куркою, кабачками і яйцями – яскраве тому підтвердження! Кабачки замаринуємо, куряче філе і яйця відварити. Доповнимо блюдо зеленим листям салату і заправити майонезом. Просто, поживно й оригінально!

Інгредієнти:

  • Куряче філе 300 грамів
  • Кабачки 100 грамів
  • Листя салату 60 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Гірчиця зерниста 10 грамів
  • Майонез 70 грамів
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Лавровий лист 1 штука

Для маринування кабачків:

  • Оцет столовий 9% 10 мілілітрів
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1/4 чайної ложки

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Кабачки використовуйте молоді, з ніжною шкіркою. Майонез беріть будь-якої жирності.
  2. У каструлю або сотейник влийте воду, доведіть до кипіння, трохи підсолити. Для аромату додайте лавровий листочок. Викладіть в воду куряче філе. З моменту закипання варіть 25-35 хвилин на маленькому вогні. Час варіння залежить від розміру курячого філе. При утворенні пінки видаліть її шумівкою. Готове куряче м’ясо остудіть. Якщо дозволяє час, остудіть філе прямо в бульйоні.
  3. Яйця перед використанням вимийте. Опустіть в сотейник з холодною підсоленою водою і відправте на вогонь. Варіть 10 хвилин з моменту закипання. Варені яйця дістаньте з окропу й опустіть в холодну воду на 10-15 хвилин.
  4. Кабачки вимийте і висушіть. Очистьте від шкірки. Наріжте кабачки невеликими шматочками.
  5. Викладіть кабачки в глибоку миску. Додайте оцет, цукор і сіль. Перемішайте. Спробуйте маринад на смак і при потребі підкорегуйте на свій розсуд. Залиште кабачки маринуватися на 1 годину. Періодично перемішуйте, щоб всі кабачки рівномірно промаринувалося.
  6. Листя салату промийте та висушіть. Порвіть руками на довільні шматочки. Надішліть в салатник.
  7. Остигле куряче м’ясо розділіть руками на невеликі волокна або наріжте невеликими кубиками. Додайте до листя салату.
  8. Яйця очистьте від шкаралупи. Наріжте довільними шматочками. Надішліть до решти інгредієнтів.
  9. Мариновані кабачки відкиньте на друшляк, щоб стік весь сік.
  10. Додайте кабачки в салатник.
  11. Для заправки змішайте майонез з гірчицею. Кількість майонезу і гірчиці регулюйте на свій смак. Можна взяти звичайну гостру гірчицю або солодку або ж взагалі не використовувати.
  12. Салат посоліть і поперчіть. Заправте приготовленою заправкою. Перемішайте.
  13. Салат з куркою, кабачками і яйцями готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з буряка, моркви, рису і горошку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close