
Салат з ніжними смаженими креветками, авокадо, кедровими горішками й соковитою зеленню прикрасить будь-який святковий стіл! Швидко і просто!
Інгредієнти:
- Креветки 500 грамів
- Авокадо 1-2 штуки
- Шпинат молодий 100 грамів
- Рукола 100 грамів
- Горіхи кедрові 50 грамів
Для маринаду:
- Паприка солодка мелена 1 столова ложка
- Сік лимона 1-2 столові ложки
- Оливкова олія 3 столові ложки
Для заправки:
- Оливкова олія 4 столові ложки
- Оцет бальзамічний 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Креветки очистьте від панцирів. Кілька креветок залиште з хвостиками для прикраси. Зробіть неглибокі надрізи уздовж спинок креветок і вийміть темні ниточки (кишкові вени).
- Підготуйте маринад для креветок: в чашці змішайте паприку, сік лимона й оливкову олію.
- Викладіть в маринад креветки, перемішайте і залиште хвилин на 30 (або на 1 годину в холодильнику).
- Кедрові горішки підсмажте на сухій сковороді до рум’яності.
- Креветки обсмажте з кожного боку по 1-2 хвилини, головне, не перетримати.
- Авокадо очистьте і наріжте поперек тонкими слайсами.
- Приготуйте заправку для салату: з’єднайте оливкову олію, бальзамічний оцет, чорний мелений перець і трохи солі й перемішайте.
- Зберіть салат: викладіть в порційні місткості для подачі (або один салатник) листя шпинату, руколу, авокадо, креветки, горішки й полийте заправкою. Перед подачею салат добре перемішайте.
- Салат з авокадо і креветками готовий! Прикрасити залишеними креветками з хвостиками.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з куркою, капустою, фетою і твердим сиром