
Крабові палички й виноград – досить несподіване поєднання, але дуже цікаве. Додавши виноград до крабових паличок, кукурудзі і яйцям, ви отримаєте нові смакові відчуття. Кисло-солодкий виноград вносить оригінальну освіжаючу нотку і додаткову соковитість у звичне блюдо. Готується салат швидко і просто, адже всі інгредієнти, крім яєць, готові до вживання. Та і яйця потрібно лише відварити на круто, а це не складно.
Інгредієнти:
- Крабові палички 200 грамів
- Виноград 100 грамів
- Кукурудза консервована 100 грамів
- Яйця 2 штуки
- Майонез 2 столові ложки
- Сіль 1/3 чайної ложки (на смак)
- Перець чорний мелений 1/4 чайної ложки (на смак)
Приготування:
- Якщо ви будете використовувати сорт винограду без кісточок, то це скоротить час приготування салату.
- Яйця відварити на круто (10 хвилин після закипання), потім відправимо в холодну воду.
- З банки з консервованою кукурудзою зливаємо рідину.
- Крабові палички очистимо від оболонки й наріжемо невеликими шматочками.
- Ягоди винограду знімемо з гілочок, промиємо, обсушити й розрізати уздовж на половинки. При необхідності видалимо з винограду кісточки.
- Яйця наріжемо невеликими шматочками.
- Крабові палички, виноград і нарізані яйця відправимо в миску.
- Додамо консервовану кукурудзу, майонез. Посолити й поперчити на смак.
- Все акуратно перемішати.
- Для подачі викладемо салат на блюдо за допомогою формувального кільця.
- Салат з крабовими паличками, кукурудзою і виноградом готовий.
- При подачі прикрасимо будь-якою зеленню – петрушкою, базиліком, кропом. Салат готується просто, тому готувати його можна не тільки на свято, але і в сезон винограду кожен день.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з молодої капусти, болгарського перцю і моркви