
Простий салат з пікантним смаком до святкового столу!
Існує багато різних рецептів салату з корейською морквою і ковбасою. Головне залишається основа – корейська морква і ковбаса, інші інгредієнти змінюються, доповнюються. Якщо вдома є приготована в домашніх умовах, то можна сказати, що до якогось свята вже не потрібно буде думати, що приготувати до столу, пару простих і «швидких» салатів з неї точно можна зробити. Крім того смак салату з такої домашньої заготівлі точно буде передбачуваний і вдалий, а свято не буде зіпсоване.
Інгредієнти:
- Корейська морква 150 грамів
- Варена ковбаса 200 грамів
- Огірки 1 штука
- Мариновані огірки 50 грамів
- Курячі яйця 3 штуки
- Твердий сир 120 грамів
- Майонез 3 столові ложки
- Зелена цибуля 50 грамів
- Сіль за смаком
- Кріп 2 грамів
Приготування:
- Готуємо інгредієнти. Термічній обробці піддаються тільки курячі яйця. Варимо їх на круто й охолоджуємо. Решта інгредієнти готові до салату. Варені яйця ріжемо великими шматочками, красивіше буде, якщо це будуть маленькі трикутнички.
- Варену ковбасу нарізаємо тонкою соломкою. За бажанням і за смаком можна використовувати копчену або напівкопчену ковбасу, вона додасть салату присмак копчення.
- Твердий сир, краще взяти більш солоний сорт сиру (не прісний), нарізаємо також тонкою соломкою.
Для цього салату відмінно підійде зелене перо цибулі, воно освіжає смак салату і на відміну від ріпчастої цибулі не перебиває пікантний присмак корейської моркви. - Свіжий огірок нарізаємо на тонкі половинки кільця. Хоча в салаті ми використовуємо свіжий огірок, можна додати в салат дрібно порізаний або натертий маринований огірок. Він додасть приємну кислянку салату і пом’якшить контраст між гострою корейською морквою та іншими інгредієнтами. Головне, не переборщити з маринованими огірками, щоб вони не забили смак інших інгредієнтів.
- Корейську моркву, звичайно, краще використовувати власного приготування, на відміну від готової магазинної, вона точно не зіпсує смак салату. Корейська морква, звичайно, що продається в магазині, теж буває смачна, однак не відомо, коли й в яких умовах була приготовлена.
- Всі інгредієнти з’єднуємо в одному салатнику. Злегка присолюємо, але трохи, тому, що корейська морква і маринований огірок містять досить солі.
- Заправляємо майонезом. Прикрашаємо четвертинкою вареного яйця, гілочкою свіжого кропу і подаємо до столу. На відміну від листкових салатів цей салат не потрібно вистоювати, даючи час на просочення, можна відразу їсти.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з курячим філе, ананасом і зеленою квасолею